Ali KIRCA İşsiz Öğretmenlerin Sesini Duydu !














Dün akşam Ali Kırca'nın haber bültenini takip ederken hoş bir süprizle karşılaştım. Haberin başlığı : "Mezun oldular, ama öğretmen olamadılar." idi. Bizden bahsediyordu, işsiz öğretmenlerden... Haberde "180 bin kişilik işsiz öğretmen ordusu ve kpss" ikilemi üzerinde duruldu. Haber umduğumdan uzun sürdü açıkçası.

Sesimizin Ali Kırca gibi önemli bir habercinin ana haber bülteninde duyurulması çok büyük bir şans bizim için. Bu şekilde büyük haber bültenlerinde yer almak, biz işsiz öğretmenlerin hedefe ulaşmasında yarar sağlayacaktır. En azından bu topluma sorunlarımızı gerçek haliyle anlatma imkanı verecektir. En basit örneğiyle : "Her atama döneminde havada uçuşan binli atama sayılarının aslında yeni atama olmayıp, sözleşmeden kadroya geçirme yöntemi olduğunu" toplum bilmiyor. Bu sorunun çözümünün Eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırmasından geçtiğini aylardır anlatmaya çalışıyoruz. YÖK ve MEB'in koordinasyon içinde çalışmadığını hepimiz biliyoruz. Bütün bu sorunları ve çözüm önerilerini anlatacak ortam arıyoruz. Hepimizin de bildiği gibi en etkili ortam görsel medya.


Yeni hedefimiz SİYASET MEYDANI olmalı !
Ali Kırca sorunlarımızı ana heber bültenine taşıyabildiyse, Siyaset Meydanı'na da taşıyabilir. Bence, artık bunun için baskı oluşturmalıyız. Siyasî gündemin yoğunluğunu dikkate alırsak, zamanlama açısından da yapacağımız girişimler çok önemli. İyi bir zamanlama ile gündemin yoğunluğundan sıyrılarak sesimizi daha güçlü duyurabiliriz. Bunun için fırsat kollamalıyız.


Umarım, çağrımız diğer haber bültenlerinde de yer bulur. Gündemin yoğun olmadığı dönemlerde, görsel medyaya mail yağmuruna devam edilmesi gerekiyor.
Sözü fazla uzatmadan dünkü Haberin video linkini veriyorum, mutlaka izleyin...


Mücadeleye devam...!


http://www.showtvnet.com/haber/player.asp?ptype=haber&product=/200308/okul.wmv&btype=IEWMPobj



Üzeyir KADIOĞLU




(Bu yazı " Milliyet Blog ve Memuruz.net , " de de yayımlanmaktadır.)


18 yorum:

  1. Güzel haber yapmışlar...
    haberi izledim, gerçekten de dikkate değer. Allah sonumuzu hayretsin...

    YanıtlaSil
  2. siyasey meydanına çıkmak lazım ! zaten sıkıştı bu adamlar
    OLURDA Bİ GENEL SEÇİM FELAN OLURSA ATARLAR YOKSA SAYI AZ OLUR HİÇ TINLAMAZLAR

    YanıtlaSil
  3. siyaset meydanı
    gerçekten ya ali kırca siyaset meydanına bu konuyu taşımalı arkadaşlar..birlik olalım

    YanıtlaSil
  4. ben bunu 2 ay önceden yazmıştım ancak gündemde kalırsak atama sayıları artar

    YanıtlaSil
  5. DESTEK
    MÜCADELEYE DEVAM ENİNDE SONUNDA BİYERDEN PATLAK VERECEK BU SİSTEM

    YanıtlaSil
  6. SHOW TV YE SIYASETMEYDANI ICIN MAIL ATALIM

    ARKADASLAR VIDEOYU IZLEDIYSENIZ HEMEN ALTINDA YORUMLARINIZ VE GORUSLERINIZ ICIN BURAYA TIKLAYIN YAZIYOR. ORAYA HERKES SIYASET MEYDANINDA BU KONUNUN ELE ALINMASI ICIN BIRSEYLER YAZASIN. HAYDI ARKADASLAR NE KADAR MAIL OKADAR UMUT....

    YanıtlaSil
  7. mail mantıklı
    arkdaşlar gerçekten bu konu üzerinde baskı yapalım bu konu siyaset meydanında tartışılsın.birilerinin milletin gözünün içine baka baka yalan söylememesi gerektiğini öğrenmesi lazım.

    YanıtlaSil
  8. Sayın kırca size çok teşekkür ediyorum.Atama bekleyen bir öğretmenin babasıyım.Köylüyüm didin tırnak oğlumu okuttum,memleketine hizmet etsin dedim okulunu sağ salim bitirdi şimdi atama bekliyor ne olacak halleri bu çocukların bu konu ile ilgili ilginizin artarak süreceğine inanıyorum ve saygılar sunuyorum sağolun.

    YanıtlaSil
  9. Bunlar ülkenin başına çöreklenmiş kara bi çarşaf biran önce defolun gidin. Ey millet oy vermeyin artık bunlara vermeyin artık ne olur akıllanın.

    YanıtlaSil
  10. Bir günde ülke 20 milyar dolar kaybediyor.Sn T.Erdoğana soruyorum AÇIK OLDUĞU AŞİKAR olduğu halde neden tasarruf tedbirleri ada altında özellikle UNAKITAN a soruyorum bu gaflet nedir.Bakan çelik in zaten dünya umurunda değil çok yazık bu gençlere...

    YanıtlaSil
  11. Haberi izledim ve gerçekten çok beğendim.Haberin altında Show TV ve ShowTVNet hakkında görüş ve eleştirileriniz için tıklayın bölümü var.Orayı tıklayıp bu haberin siyaset meydanında da ele alınmasını istedim.Hepimiz bunu yazarsak,bu konuyu gündeme alabiliriz.Ders çalışmayın demiyoruz ama aynı zamanda haklı mücadelemiz için de çaba gösterelim diyoruz.

    YanıtlaSil
  12. HELAL BE!
    NİHAYET SESİMİZİ DUYAN BÜYÜK BİR KANAL BİZ İŞSİZ ÖĞRETMENLERİ HABER KONUSU YAPTI! HÜSEYİN ÇELİK VE BAŞBAKANIN UMURUNDAMI Kİ 180 BİN İŞSİZ ÖĞRETMEN! UMURUNDA OLSAYDI MEB BAKANI VE BAŞBAKANIN, ŞİMDİYE KADAR BİR ÇÖZÜM ÜRETMİŞLERDİ, AMA BU AKP ÖĞRETMEN DÜŞMANIDIR. LAKİN 180 BİN İŞSİZ ÖĞRETMENİN AHINI ALMIŞTIR VE ARTIK İFLAH OLMAZLAR, YAKINDA AKP KAPISINA KİLİDİ VURACAKLAR VE 180 BİN İŞSİZ ÖĞRETMENDE SEVDİKLERİ ÖĞRETMENLİKLERİNE KAVUŞACAK. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALETİ.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar bu bir fırsattır.ali kırcaya mail atarak binlerce atanamayan ve sözleşmeli öğretmenlik yapan tüm arkadaşların sorunlarını medya aracılığı ile halkımıza ve hükümete sesimizi duyurmalıyız.durmayın elinizi taşın altına koyun

    YanıtlaSil
  14. Hiç bişe olcağı yok arkadaşlar oturup sınava çalışın kardeşim herkes için daha hayırlısı olur kendinizi yuormayın (Editör Notu: Biz çalışmayalım demiyoruz. Fakat, puanlar her sene yükseliyor. Bazı bölümlerde yıllardır atama yok, kişisel düşünmeyelim. Mücadele etmek gerek, her ne olursa olsun...)

    YanıtlaSil
  15. arkadaşlar bu sorunumuzun çözümü için olayı siyaset meydanına yani gündemin belirlendiği merkeze taşımalıyız .yoksa halimiz harap ...

    YanıtlaSil
  16. yetersiz haber
    bu haberi görenlr açık yoksa devlet ne yapsın diye düşünebilir..bunun dışında öğretmen açıklarının çok fazla olduğunu ama devletin bir öğretmen yerine 3 öğretmen çalıştırıp kar yapmak istediğini bu yüzden de üç kuruşa ücretli çalıştırıldığını ve ücretlinin eğitime ne kadar zarar verdiğini açıkça belirtmek lazım.inşallah bir siyaet meydanında sesimizi açıkca duyurabiliriz..

    YanıtlaSil
  17. ADRES BU
    http://www.showtvnet.com/yardim/index.asp?KID=1&ID=1&KKID=1 YAZILARIMIZ BU ADRESE. AYRICA ALIKIRCANIN HABER MUDURU MURAT DEMIREL ISMINEDE YAZILARIMIZDA YER VERELIM DAHA ILGI CEKICI OLUR

    YanıtlaSil
  18. soruna bakış açımızı değiştrmeliyiz

    ayse hocamın dediği gibi eksik haber,katılıyorum.düşünün haberciler araştırıp yayın yaptıklarında bu kadar eksik oluyorsa halkımız ne kadar bilinlidir allah bilir.meseleyi eğitim öğretim sorunlarına getimeliyiz.70 kişilik sınıflar,lise mezunu,başka fakülte mezunu olupta öğtrrtmenlik yapanların sayısı ve ne kadar verim sagladıkları

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş