Yayınevlerinden Bana Gelen Cevaplar

KPSS sorularındaki haksızlıktan sonra yayınevleri ve öğretim üyelerine e-mail atarak görüşlerini sormuştum.. Bu konuda bir girişimleri olup olmayacağı konusunda bilgi istemiştim. Bana gelen cevapları aynen yayınlıyorum.

MURAT EĞİTİM KURUMLARI:
Sayın Üzeyir,
Soruların sorulması sorular için kurul oluşturulması ösym nin sorumluluğu olup, bizim sadece öğrencilerimize yön gösterme olabilir. Bu yıl milli eğitim bakanlığı ve ösym arasında yapılan görüşmelerde soruların bilgi yorum ve analiz yapmaya dönük olarak hazırlıklar yapılması gerektiği söyleniyordu, fakat bizlerin bilmesi yada soruları kimlerin hazırlayacağı bilinmediğinden maalesef yapacak fazla bir şey yok. eğitim bilimleri derslerinin tamamında şu an Türkiye piyasasında otorite olarak kabul edilen hiçbir hocanın yayınında olmayan isimler ve yorumların olması bizim hatamız olamaz .
Soruları hazırlayan bir hocanın olduğu bununda o kitabın yazarından başka hiçbir insanın cevap veremiyor olmasını sadece osym ve Prof Dr. Dilek Gözütok verebilir, başarılar dileriz.


PEGEMA YAYINLARI
Cevap 1:
Merhaba Üzeyir Bey,
soruları uzmanlara inceletiyoruz. kapsam dışı soruları belirleyip, gerekli raporlarla birlikte görsel basına başvuracağız.
Saygılarımla.
Tarkan TOKA - Yayın Proje Yöneticisi

Cevap 2: Merhaba Üzerir Bey.
Soruları uzmanlara incelettik. Kapsam dışı soru olması mümkün değil, zira kapsam dışılık sözcüğü saçma kaçar. Ancak toplam 18 tane hatalı soru bulduk. Bu soruların bazılarını ihtiyaç yayıncılık bulmuş. İhtiyaç yayıncılığın tespit ettiği sorularada baktık. Ortak sorularımız var ancak biz farklı soruların da hatalı olduğunu tespit ettik. Ayrıca ihtiyaç yayıncılığın hatalı olduğunu söylediği bir iki sorunun da hatalı olmadığını düşünüyoruz. Sonuçta ortada 18 tane hatalı soru var. Biz bu hatalı soruları uzmanlarla saatlerce bir masada oturup tespit ettik. Hatalı soruları çok yakın zamanda internet sitemizde yayınlayacağız. Tabii ki mahkeme açma kararı öğretmen adayları arkadaşlarımıza aittir. Kurum olarak mahkeme açma hakkımızın olmadığını belirtmek isteriz. Bu konuda kamuoyu oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlere nasıl destek olabiliriz diye düşünüyoruz. Etkin kamuoyu oluşturmak ve hatalı soruların su yüzüne çıkmasını sağlamak tek amacımız. Bunun için internet sitemizi kullanacağız.

Saygılarımla.
Tarkan TOKA
Pegem AkademiYayın Proje Yöneticisi


DATA YAYINLARI
Sayın Üzeyir;
İlginize teşekkür ederiz. Data yayın grubu olarak bu sınavı önemsiyoruz ve Türkiye'de tek 28 Haziran ctesi 11.45 itibaren soruları vermeye başladık. Bu süreç gece yarılarına kadar devam etti. (Türkiye'de sadece DATA) Ayrıca birçok yayınevi soruları vereceğini beyan ettiler ama veremediler değil vermediler çünkü yayınlarından dolayı tepki alacağını düşündüler. Biz olumlu veya olumsuz yayınlarımızla tüm adaylarımızın karşısına çıktık. Yayınlarımızın pozitif katkı sağladığını adaylarımızdan dönütler alarak bahtiyar olduk.

Hazırlık kitaplarıyla ilgili eleştiriniz (özellikle eğitim bilimleri), eleştirilen yayınevleri ve kişiler bellidir. Data bu kapsamda değildir. Biz sınavın zor olmasından yanayız çünkü çalışan ve çalışmayanı ayırt etmelidir. Eleştiri ve önerilerinizi bekler, başarılar dileriz.
DATA YAYINLARI


Gördüğünüz gibi yayınevleri de sorumluluğu ÖSYM’ye yüklüyor. Hattâ reklamlarını yapmaya da devam ediyorlar.

Prof. Dr. F. Dilek Gözütok'tan Gelen Cevap :
Sevgili Üzeyir,
Sınav sorularına internetten ulaştım ve alanımla ilgili olanları inceledim. Şüphesiz bazı sorular için böyle değil de şöyle sorulsaydı daha iyi bir soru olurdu dediklerim var. Örneğin Posner diye başlayan soru Posner'i sormuyor. Yalnızca Posner'in beş tür eğitim programı olduğunu söylediğini belirtiyor.Bu soruda Posner adı hiç kullanılmayabilirdi. Ancak bu soru dersane uzman öğretmenlerinin cehaletini ortaya çıkarma açısından çok işe yaramıştır. Adamların cehaletine bakar mısın? Posner ''metodunu'' yalnız benim kitabımda ve bir çeviride bulduklarını yazıyorlar. Ülkemin üniversite mezunu öğretmenleri de buna inanıyor. Benim de okumam yazmam var, kendim bakarım demiyor.Öncelikle benim kitabım PG kitabı değil. Posner'den tabi ki yararlanmış ve kaynakçeda yazmışım. Bu soru ile ilgili bilgileri Program Geliştirme kitaplarında bulabilirler. Sonra POSNER METODU diye bir şey yoktur.
Sevgiler
F.D.Gözütok

Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK ’tan gelen cevap :
Sevgili Üzeyir Kadıoğlu,
Sınava ilişkin olarak ne yazık ki soruların hazırlanma aşamasında görev almış değilim ve soruları henüz inceleme fırsatım olmadı. Sadece bir kaç 'tartışmalı' soru bana iletildi. Bu nedenle bir değerlendirme yapamayacağım. Görüşümü sorduğunuz için teşekkürler. Sevgiler.


Yeni cevap geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

(Bu yazı " Memuruz.net, Guncelegitim.com, Sinifogretmeniyiz.biz, Memuruz.biz, Yenikampus.com" da da yayımlanmaktadır.)



3 yorum:

  1. bu kadarınada pes. Data, madem öyle kitaplarınızda bu konulara neden yer vermediniz.bu snv bilenle bilmeyeni ayırmıyor tam tersine aynı kefeye koyuyor.

    YanıtlaSil
  2. bız 250 bın kişi caresızıs VAY BE !

    YanıtlaSil
  3. hakkaten ya:) herkes kendi derdinde.bi kere data hiç konuşmasın tarih ve anayasa soru bankasında bi ton hatalı soru vardı.hayret bişey

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş