AÇIKTAN PERSONEL KPSS İLE Mİ OLUR?

Eğer bir kurum kendisine tahsis edilmiş olan "atama iznini", naklen değilde, açıktan karşılamak istiyorsa, bu halde iki seçeneği bulunmaktadır. Kabaca, açıkta olan bir kişinin memuriyet kadrolarına atanmasına "açıktan atama" denmektedir.

Açıkta olan kişi,
1- Daha önce memuriyet yapmış olabilir,
2- Akademik personel, uzman erbaş vb. olmuş olabilir.
3- İlk kez bir kamu kurumuna girecek, yeni mezun olmuş bir aday olabilir.

Kişinin daha önce memuriyeti varsa veya kişi akademik personel veyahut da uzman erbaş ise bu halde KPSS zorunluluğu bulunmamaktadır. Kamu kurumu eğer objektif bir kıstas belirleyip yönetmelik ile ilan etmemişse (Sağlık Bakanlığı objektif kıstas ilan etmiştir) bu durumdaki kişiyi, ilgili kurumlardan izin alarak, atayabilir.

Eğer kişinin daha önce hiç memuriyeti yoksa ve ilk defa bir kamu kurumuna memur olarak atanacaksa bu halde KPSS şartı bulunmaktadır.

DAĞILIM NE ANLAM İFADE EDİYOR?

Dağılım esas itibariyle adaylar için bir anlam ifade etmemektedir.

Zira bir aday için aslolan unvan bazındaki dağılımdır. Yani kaç mühendis, kaç tekniker vb. alınacağıdır. Ancak yine de bazı kamu kurumları özelliklidir. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığına 10 bin adet ek atama izni verilmiştir. MEB, bu iznin büyük bir bölümünü öğretmen atamasında kullanacaktır. Yine Sağlık Bakanlığına 1750 adet açıktan atama izni verilmiştir. Bu da büyük bir ihtimalle sağlık personeli alımında kullanılacaktır.

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş