Açık ilköğretim 1, açık lise 2,5 yılda bitirilebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 'açık ilköğretim' ve 'açık lise'den mezun olma sürelerini önemli oranda kısalttı.

Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği sonrası halen 3 yılda bitirilebilen ilköğretimin ikinci kademesi bir yılda tamamlanabilecek. 4 yıllık eğitim veren açık lise ise 2,5 yılda bitirilebilecek. Ancak mevcut ilköğretim ve lise öğrencilerinin açık ilköğretim ve liseye akın etmemesi için erken bitirmede yaş sınırlaması olacak. Şartları uyanlar yıl boyunca halk eğitim merkezlerindeki açık ilköğretim bürolarına başvurarak kayıt yaptırabilecek. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, yıllardır ihmal edilen açık ilköğretim ve lisenin son yıllardaki açılımlarla büyük rağbet gördüğünü kaydetti.

Yeni açık öğretim yönetmeliklerine göre açık ilköğretim ve açık lisede bir yılda iki yerine üç dönem olacak. Açık ilköğretim için her dönem bir yıl anlamına gelecek ve bir yılda 3 yıllık eğitim yapılmış olacak. Normal liselerdeki gibi 8 dönemin olduğu açık lisede ise bir yılda üç dönem, 2,5 yılda ise 8 dönem tamamlanacak. Ancak açık lise ve meslek açık lise için 17 yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem ders alabilecek. Açık ilköğretime yıl boyunca halk eğitim merkezlerindeki açık ilköğretim bürolarında kayıt yaptırılabilecek. Açık ilköğretimde 3 dersten sorumlu geçme kaldırılırken, bunun yerine öğrenciler başarısız olsa da bir sonraki dönem üst sınıfın sınavlarına girebilecek.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, geçmiş yıllarda ihmal edilen açık ilköğretim ve lisenin son yıllardaki açılımlarla büyük rağbet gördüğünü kaydetti. 60-70 yaşında eğitimden faydalanan çok sayıda öğrencilerinin olduğunu belirten Aktürk, bu okulların insanı hem hayata hem de bir üst eğitime hazırladığını belirtti. Genel Müdür Aktürk, öğrencilere erken mezun olma imkanı getirilmesini ise şöyle açıkladı: "Hayatın içinde olan insanlar zaten pek çok şeyi zamanında öğrenmişler, yetişmişler. Onları sıraya oturtarak küçük yaştaki çocuklar gibi zaman içinde olgunlaşmalarını beklemek doğru değil. Çünkü bu insanlar beklenen bilgi seviyesine çok rahat ulaşabilecek kapasitedeler."

milliyet

2 yorum:

  1. ÇoK ACİL LÜTFEN YARDIM EDİN!!!!!!
    Ben geçen sene 7.sınıfın 1.dönemini bitirip okuldan ayrıldım seneye açıköğretim 7.sınıfta okuyacağım yine.sorum şu:ben seneye hem 7. hem 8. sınıfı 1 senede bitirebiliyormuyum ?? YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM =)

    YanıtlaSil
  2. Bu haber tasarlanan bir projeye aittir. Bu proje henüz uygulanmadığı için "eski sisteme göre öğreniminizi tamamlamak zorundasınız."
    İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş