Çocuğu özel okula giden veliye devlet yardımı geliyor

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu özel okulda öğrenim gören öğrencilere devlet yardımı yapılabileceğini söyledi. Krizden etkilenen önemli sektörlerin başında gelen özel öğretim kurumlarına Bakan Çubukçu, destek olma sözü verdi.

Daha önce hastanelerde olduğu gibi hizmet satın alınması ile fakir ve başarılı çocukların özel okullarda okutulmasına ilişkin çıkan kanunun eski Cumhurbaşkanı Necdet Sezer tarafından veto edilmesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı yeni formül üzerinde çalışmaya başladı. Önceki gün aralarında Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği Başkanı Enver Yücel'in de bulunduğu özel öğretim kurumları sektör temsilcilerini kabul eden ve sorunlarını dinleyen Bakan Çubukçu, kısa vadede ancak bazı problemlerin çözülebileceğini ifade etti. İlk etapta ABD'de olduğu gibi çocuğunu özel okula gönderen veliye devlet yardımı benzeri bir desteğin gerçekleşmesine sıcak baktığını anlatan Çubukçu, Başbakan'ın direktifleri ve Maliye Bakanlığı ile istişare ile soruna çözüm bulunacağını kaydetti.

Sektör adına sözcülük yapan Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, bugüne kadar 13 ayrı milli eğitim bakanına benzer sorunları ilettiklerini belirterek "Görüşmeden memnun ayrıldık. Sayın Bakan sorunlarımızı ilgiyle dinledi. Umarız sıkıntılar aşılır." dedi.

Memuruz.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş