Nimet ÇUBUKÇU'ya Mektup !

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İNCE, Nimet ÇUBUKÇU'ya çok önemli bir mektup gönderdi.

İşte o mektup:

......................................


Sayın Nimet ÇUBUKÇU

2002 yılından beri TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olmanın yanı sıra, öğretmen kimliğine sahip bir milletvekili olarak çok büyük sorunlarla karşı karşıya olan ülkemizin en büyük ve önemli bakanlığına atanmanız nedeniyle sizi kutluyor, görevinizde başarılar diliyorum.

Ülkemizin geleceğine yön veren politikaları geliştirip uygulamakla yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı kişilerin, zümrelerin ya da siyasi çıkarların ön plana çıkarılabileceği bir Bakanlık değildir. Bu nedenle görevinizdeki başarı bizi her zaman memnun edeceği gibi olası yanlış ve yanlı uygulamaların da dün olduğu gibi bugün de takipçisi olmak öğretmen ve duyarlı yurttaş kimliğimin de gereğidir.

Milli Eğitim politikası liyakat yerine sadakati esas alan bir kadrolaşma harekâtıyla oluşturulan kadrolarla ve sadece o kadroların düşünceleriyle oluşturulamaz. Üzülerek belirtmeliyim ki halefiniz Sayın Hüseyin Çelik döneminde Milli Eğitim Bakanlığı"nda açık bir kadrolaşma harekâtı yapılmıştır.

Hukuk ihlal edilmiş, mahkeme kararları görmezden gelinmiştir. Bakanlık keyfi yönetilmiştir. Müsteşar yardımcıları arasında ayrım yapılmış, bazı müsteşar yardımcılarına hiçbir birim bağlanmamıştır.

6 yıl boyunca nesnel ölçütleri esas alan Yönetici Atama Yönetmeliği çıkarılmamıştır. Çıkarılan yönetmeliklerin hukuka aykırı olduğu biline biline yürürlüğe konulmuş, çıkarılan yönetmeliklerin yargı duvarına çarpmasından sonra Devlet Memurları Kanunu"nun 76. maddesine dayanılarak Bakan yetkisi ile hiçbir kritere bağlı olmadan, keyfi kararnamelerle eğitim kurumu yöneticileri atanmıştır. Sayın Hüseyin Çelik"in giderayak okullara müdür, müdür yardımcısı ataması kadrolaşmanın boyutunu göstermektedir. Sayın Hüseyin Çelik son günlerinde Bakanlık görevini sanki başka partiden birine devredecekmiş gibi davranmış ve 76. maddeye sığınarak okul müdürü atamıştır. Bu atamaların hepsinin iptal edilmesinin eğitim kurumlarında yaşanmakta olan huzursuzluğu ve Bakanlığa olan güvensizliği ortadan kaldıracağına olan inancım tamdır.

Siz, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı iken Milli Eğitim Bakanı oldunuz. Bu durumun kadın Bakanlık görevlileri için bir şans olduğuna inanıyorum. Sayın Hüseyin Çelik benim bir soru önergeme verdiği yanıtta, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında Müsteşar ve Müsteşar Yardımcılarının tamamının erkek olduğunu, 16 Genel Müdür"den sadece 1"i, 40 Genel Müdür Yardımcısı"nın 3"ü, 77 Daire Başkanı"nın 8"inin kadın olduğunu, hiç kadın İl Milli Eğitim Müdürümüz olmadığını, 922 İlçe Milli Eğitim Müdürü arasında ise 5 kadın müdürün olduğunu ifade/itiraf etmişti.

Çalışanlarının yarısı kadın olan bir Bakanlıkta kadınların yönetim görevlerinde bulunmaması kadınlarımıza yönelik negatif bir ayrımcılığı ortaya koymaktadır. Sizin bu tabloyu hem kadın olmanız, hemde Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunmanız nedeniyle değiştireceğinize inanıyorum.

Bakanlığa sizinle birlikte kadın elinin değmiş olmasını, Bakanlık"ta yaşanan hukuksuzlukların, haksızlıkların, kayırmaların, sürgünlerin, ayrımcılıkların son bulması için iyi niyetle bir şans olarak değerlendiriyorum.

Sizin AKP"li bir bakan olduğunuzu elbette biliyorum ama Milli Eğitim Bakanı olarak siyasi kimliğinizi geri planda tutacağınıza inanıyorum. Bu ülke ve bu ülkenin çocukları hepimizin. Çocuklarımızın nitelikli eğitim alması, nitelikli eğitim için gerekli beşeri ve fiziki koşulların oluşturulması hepimizi mutlu eder.

Milli Eğitim Bakanlığı"nı siyasi kadrolaşma bakanlığı olarak görmemek ve sizden sonra gelecek hükümetlerin ve bakanların siyasi kadrolaşma yapmalarını engellemek için yapılması gereken liyakati ve nesnel ölçütleri esas alan bir Yönetici Atama Yönetmeliğinin çıkarılmasıdır.

200 binden fazla Eğitim Fakültesi mezunumuz öğretmen olmayı beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı"nın sözleşmeli, ders ücreti karşılığı geçici öğretmenlerle eğitimi yürütüyor olması kabul edilemez. O nedenle; doğru bir öğretmen istihdamı politikasının hayata geçirilmesi yükü de sizin omuzlarınızdadır.

Ben CHP"li kimliğimle değil, Milli Eğitim Komisyonu üyesi, öğretmen kimliğimle ve bu ülkenin geleceğine olan sorumluluğumla bu uyarıları yapmak istedim.

Ya sizden önceki hukuksuzlukları, haksızlıkları, kayırmaları, sürgünleri devam ettiren bir bakan olacaksınız, ya da bunları sona erdiren.

Tercih sizin.

Saygılarımla;

MUHARREM İNCE
..................................

memuruz.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş