YÜZ BİNLERİN KPSS ÇİLESİ


Bir sosyal sorun nasıl oluşur derseniz, en güzel örneği işsiz öğretmenlerin hali olur herhalde. Her geçen yıl katlanan sayılar, insanları elemek, oyalamak için çabalayan soru tüccarları…
Geçtiğimiz yıl da aynı senaryo işledi. Acaba bu sene kaç soru iptal olup sonuçsuz kalacak? Bir suçlu arasak kime hesap soracağız.
Kendi kurumsal itibarını bu tür sorularla sarsan ÖSYM’yi mi, her yıl yeni kadrolarla yeni sorular yarattığını savunan yayınevlerini mi.
Artık soru hazırlama sistemi, nasıl işliyor bilinmez. Soru hazırlayan zat-ı muhteremler benim dediğim mi doğrudur diyor, yoksa kitaplarda yazılanlar mı. Bazı sorularda genel kanıdan ziyade soru yazarının kişisel görüşü etkili sanki. Öyleyse nerede bu sınavın objektifliği?

Hepimizin aklını kurcalayan sorular var :
* Sözleşmeli kalktığında, sadece kadrolu atama yapılırsa atama sayıları azalır mı?
* Çalışandan ziyade sallayıp şansı yaver giden bile atanabiliyor. Artık KPSS soruları sayısal lotoya mı döndü?
* Ülke gündemini siyasî tartışmalardan ziyade eğitim oluşturduğu bir gün görecek miyiz?
* Yeni MEB bakanı çözüm getirecek mi, yoksa eski tas eski hamam mı?
* 200 bin kamu işçisini bir gecede kadroya alan devletin, 250 bin işsiz öğretmenin yarısını bile atayacak gücü yok mu?
* Eğitim fakültelerinde adam gibi veremediği Eğitim Bilimleri derslerini, KPSS kursu açıp yine aynı dersin hocalarıyla vermeye çalışan başka bir ülke var mı?
* Öğretmen yetiştirme sisteminin değişmesini sağlayacak MEB ve YÖK neden ihtiyaç fazlası öğretmen yetiştirmeye dur demiyor?
* Çevresindekilere “bak şu öğretmenliği yazma işsiz kalırsın” diyen tek kişi ben miyim?
* Bunca işsiz üniversiteli varken lise mezunu memur alımı mantıklı mı?
* Polis mi olsak öğretmen mi?
*Öğretmen=Mevsimlik işçi mi oldu?
* Kardelen Ayşe atandı mı?*
* Şimdiye kadar kaç usulsüz atama yapıldı?
* Aranızda “sen hâlâ atanamadın mı?” sorusuna muhatap olmayan var mı?
* Atanamadığı için canına kıyan onlarca işsiz öğretmen olduğunu kaç kişi biliyor.
* Oku çocuğum e…k olma sözünün tersi mi işliyor?
* Normal liseden mezun bir şahsın bile vekil ve ücretli şeklinde dahi olsa öğretmenlik yapabildiği bir ülkede yaşadığımızı biliyor muyuz?
* Eğitim fakültesi mezunu olduğu halde alakasız işlerde çalışmak zorunda kalan yüz binlerin hali ne olacak?
* Atama çıkmazının içinde olduğunu bildiği halde, sokaklara dökülme cesaretini gösteremeyen işsiz öğretmenler çözümü ümid etmekle nereye varacak?
. . .
Bu sorulara cevap bulmak zor, böyle uzar gider.
Başka sorusu olan var mı?
Üzeyir KADIOĞLU
Ayrıca Memurlar.net sitesi forumunda yazıdan alıntı yapılmıştır. İlginize teşekkürler...
.
.
.
.... ...... ......... ....... ......

15 yorum:

  1. TŞKR
    Abicim ağzına, ellerine sağlık çok güzel yazmışsın bunları birde yayın kuruluşlarına atsak medyaya duyursak çok daha güzel olur..

    YanıtlaSil
  2. hocam eline sağlık olayı çok güzel analiz edip güzel ve anlamlı bir liste oluşturmuşun; fakat sorun şu ki bizlerin bu yazıyı okuyup doğru yazmış deyip oyumuzu gidip yine aynı partiye atmamızdır. "bundan daha iyisi mi var sanki" bahanesine sığınıp sığınıp bunları her seçimde bizler şımarttık. unutmayalım ki tam 4 mitingde bizlere 72000 olan öğretmen adayının tamamının alınacağı sözü verildi ama sonuç 6 yıl sonra öğretmen adayı sayısı 250 000 oldu ve bizler ısrarla bu insanlara farklı iktidara getirdik.200 300 bin işçi bir gecede işe alan iktidar ülkenin % 4 lük üniversite mezununa çare bulamıyor. daha iyisi yoksa da tepki oyu diye bir kavram da de var...

    "her halk hakkettiği iktidarla yönetilir" (hadis-i şerif;benzer sözleri winston churchill, bismarc ve lafontain de söylemiştir.)

    YanıtlaSil
  3. bende destekliyorum hocam.Ne yapmak gerek onuda bilmiyorum.Türkiye'nin gidişatını da hiç iyi görmüyorum...

    YanıtlaSil
  4. herkes ben atanıyımda nolursa olsun diye bakıyor olaya...ama olurda atanabilirsek bile az bi ihtimal bu sosyal bir sorun ve önce öğretmne adaylarının bu konuda duyarlı olması gerekir.

    hep sınava jkadar çalışırıs sınavdan sona umutla bekleriz atanamayınca o kızgınlıkla bi köpürürüz sonayine söneriz. süreç bu arkadaşlar begenirsek...bence azcık hakediyorz bunu

    YanıtlaSil
  5. yazıklar olsun en verimli çağlarımızda bizi bu kadar yıpratıyorlar diyecek söz bulamıyorum o kadar ki nefret doluyum bu düzene !

    YanıtlaSil
  6. geçen sene çok kalkıştık bişeyler yapmaya ama nafile, burada sadece konuşup içimizi döküp rahatlıyoruz, gerisi gelmiyo

    YanıtlaSil
  7. çok haklısın arkadaşım bende aynen katılıyorum söylediklerinize gerçekten insan muamelesi görmediğimizi düşünüyorum hiç değerimiz yokmuş bu sınava girince anladım sanki bizle dalga geçiyorlar biz bu ülkenin evladıyız oyuncağı değil:( mutlaka değişmesi lazım bu sistemin.

    YanıtlaSil
  8. sonuna kadar katılıyorum...benim gibi nice diğer meslektaşlarımın duygularına tercüman oldunuz.

    YanıtlaSil
  9. bu mesleği bu hale getirenler utansın.uğraşımız eğitim.en hassas konu.ama ortada bu hassasiyeti önemseyecek kimseler yok.destek yok.

    YanıtlaSil
  10. Bızler yıllarını kımılerının zamanında bedavadan zahmetsızce hatta bana gore hak gaspederek oldugu ve bunun bıle hıc ama hıc kıymetını bılmedıgı ama laf sırasında herkesten daha öğretmen gecınen sozde öğretmenler gıbı fakat onlardan cok cok farklı bır sekılde ogretmen olabılmek ugruna yıllardır mucadele veren bır devrın sanssızları.kımımız yasını 30lara dayamıs kımımız ıse bır zamanların yolun yarısı dıye tabır edılen noktasını gecmıs yada gecmek uzere ama hala umutları ceplerınde azmedıp calısıp duruyoruz.bır hukukcu kadar hukukcu,turkceccı kadar turkcecı, matematıkcı kadar matematıkcı,yerı gelınce bıyolojı uzmanı ,psikolok ,doktor,ölçmeci vs vs olmak zorunda gıbı hıssettırılen ama gercekte hıcbır sey yapılmaya layık gorulmeyen ve dahada acısı bu kadar bılgıye becerıye hayatları boyunca sahıp olamamamıs ıkı kısın ıkı dudagının arasından cıkacak ıkı cumleyle kaderlerı belırlenen kımselerız.

    YanıtlaSil
  11. öğretmen adayları

    ben paçamı kurtarırım

    öğretmen adayı duyarsız

    öğretmen adayı tutarsız

    öğretmen adayı habersiz

    öğretmen adayı sanal

    öğretmen adayı parasız

    kusura bakmayın kendi haklı mücadelesini veremeyen öğretmen adayının öğrencilere hiç bir şey veremeyecektir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  12. acaba hayat benim polis olmama engel olup kendi mesleğimi yapmama izin verir mi?

    sadece örgün eğitim içinde geçen 17 yılıma acırım o vakit

    YanıtlaSil
  13. cok hakklısınız hocam ama bu böyle gelir böylede gider emin olun ki ne kadarda haklılıgınızı göstersnizde aldırış eden olmuyor bizleryazmakla yetiniyoruz ögretmen adayları ise kaderlerine razı olmaya calişiyor ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  14. çok güzel özetlemişsiniz hocam

    ne yazık ki gördüğüm kadarıyla biz öğretmenler kopya olayında bile birlik olamıyoruz..

    YanıtlaSil
  15. Üzeyir KADIOĞLU19 Temmuz, 2009

    Memurlar.net Forumu'nda 2. alıntı yapılmıştır.
    İşsiz Öğretmen adayı arkadaşlara teşekkürler.
    Mücadeleye devam...!
    Alıntı:
    http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=693910&page=3

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş