KPSS'den çıkan bir dram

4 yıldır atama bekliyor. Kemik kanseri. Protezlerle KPSS'ye giriyor. Onu hayata döndürecek tek arzusu var "Öğretmen olmadan ölürsem gözlerim açık gider"

ANKARA- Şafak Bay... Öğretmen olmak için 4 yıldır sıra beklerken kemik kanseri olduğunu öğrendi. Hastaneden evine gönderilen ve adeta ölümü bekleyen Şafak öğretmen'in tek arzusu yaşama tutunmak için öğrencileriyle bir araya gelmek. Şafak öğretmen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"dan atamasının yapılmasını ve ölmeden önce bir tek gün bile olsa derse girebilmesinin sağlanması için yardım bekliyor. İNTERNETHABER"e konuşan Şafak Bay, “ “Eğer bir gün bile öğretmenlik yapamadan ölürsem gözüm açık giderim” diyor.

4 KEZ SINAVA GİRDİ ANCAK ATANAMADI

Türkiye"de öğretmen atamaları KPSS puanlarına göre yapılıyor. Ancak yeterli kadro verilmediği için sınava giren pek çok öğretmen adayı açıkta kalıyor. Bu şekilde öğretmen olma hayalini gerçekleştiremeyenlerden biri de Şafak Bay. 25 yaşındaki Bay, Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu.

2006 yılında okulunu bitirmeden kısa bir süre önce kemik kanseri hastalığına yakalandı. Bay, bir yandan hastalığı yenmek için çaba harcarken diğer taraftan da en büyük ideali öğretmenlik mesleğini yapmak için sınavlara hazırlandı. Değişik zamanlarda hastalığın ilerlemesi nedeniyle bacağına takılan protez, sol omzuna takılan protez veya akciğerinin bir bölümünün alınması Bay"ı durdurmadı. Mezun olduktan sonra hasta hasta 4 kez sınava girdi, ancak atanamadı.

ATANIRSAM İYİLEŞECEĞİNE İNANIYOR
Öğretmen olmak için yetiştiğini, bunun dışında bir iş yapmak istemediğini söyleyen Bay isyanını İnternet Haber"e şöyle anlattı:
“Hastanede kolumda serum sınavlara hazırlandım. Her sınav dönemi ve sonrasında atanmadığımı görmek sağlığımı daha da kötü hale getirdi. Benim hastalığımın tetikleyicisi stres. Her sınav sonrası daha da kötü oldum. En büyük idealim öğretmen olmak. Atanırsam eminim iyileşeceğim.”

HASTA HASTA AÇLIK GREVİ YAPTI

Bay atanamayan öğretmen adaylarıyla Ankara"daki Abdi İpekçi Parkı"nda üç günlük açlık grevi yapmıştı.

Ataması yapılmayan 40 öğretmen adayı ile bu protesto eylemini gerçekleştirdiklerini anlatan Bay, “Bu sorun bir vicdan ve ülke sorunu. 100 bin açık olduğunu herkes ifade ediyor. Ancak para nedeniyle atama yapılmıyor. Hem bizler hem de ülke mağdur oluyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştük. Bu görüşmede Bakana maliyenin bütçesini güvenliğe ayırdığını, eğer eğitim sorunu çözülürse güvenliğe bu kadar bütçe ayırmaya gerek kalmayacağını da söyledik” dedi.

GÖZÜ AÇIK GİDECEK
Gittiği pek çok hastanenin hastalığının son aşamasına geldiği gerekçesiyle kendini geri çevirmeye başladığını anlatan Bay, “Bir gün öğretmenlik yapamadan ölürsem gözüm açık gider” dedi.

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER-ÖZEL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş