YEDEK SUBAY SINIFLANDIRMA SONUÇLARINDA : "İkm. Mly. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı Küçükyalı-İstanbul" çıkanlar mutlaka okuyun !

Öncelikle herkese hayılı olsun.
Sınıflandırma sonuçlarınızda "ikm. mly. okl. ve eğt. mrk. k.lığı küçükyalı istanbul" ve Branşınızda "Tarih Öğretmeni" vb lise öğretmenlikleri yazıyorsa bilin ki Mehmetçik Dershaneleri'nde öğretmenlik yapacaksınız.

Ben de acemiliğimi aynı yerde yaptım. Ardından usta birliğinde Mehmetçik Dershaneleri'nde Asteğmen olarak görev yaptım. Askerden yeni döndüm. Sizleri bilgilendirmeye çalışacağım:

Şimdi gelelim ayrıntılara:

KOMUTANLIĞA NASIL GİDERİM ?
İstanbul'a dışarıdan gelenler, Bayramoğlu geçidinde inerse oradan minübüsler gitmektedir. Oranın asıl adı "KENAN EVREN KIŞLASI"dır. Matltepe'dedir. Minübüsçülere söylerseniz orada indirirler.

Acemilik ne kadar sürer?
Mehmetçik Dershanelerinde görevlendirilecek asteğmenlerin acemiliği meslek kurasına tabi oldukları için 18 gündür.

Acemilikte neler olacak?
Acemiliğiniz nizamiyeden girmeyle başlar. Kayıtlar alınır, evraklar doldurulur, gerekirse berbere gidilir, kamuflajlar ve malzemler verilir. Ardından yatakhanelere...
İlk gün genelde bu işlerin hepsi yetişmez, 2-3 gün sürer. Kendi branşınızdan ortalama 50 kişi vardır. Biz İstanbul'da 408 kişiydik.

İlk önce temel 1 hafta kadar temel askerlik eğitimi alırsınız. Başınızda teğmenler olur. Ardından diğer hafta konferans salonunda komutanlar asteğmenlik kursu için ders verirler. Son hafta atışlarınız ve sınavınız yapılır. sınavdaki puanlarınızın en büyük yüzdesi atışlardır. Bu sınavda ilk 20'ye girerseniz istediğiniz şehre gidersiniz.

Son 3-5 gün mezuniyet töreni için yürüyüş hazırlıkları yaparsınız. Mezuniyet töreninde yemin edip dağıtım iznine çıkarsınız. Dağıtım izniniz 12-13 gündür. 12 Eylül itibariyle kuranızda çıkan dershanenin bağlı olduğu komutanlığa teslim olursunuz.

Usta birliğinden ayrrıldıktan sonra gideceğiniz yere göre yolluğunuz ve 15 günlük Eylül maaşınız yatar. Toplam 2000 Tl civarı bir para alırsınız.

USTA BİRLİĞİ VE DERSHANE ÖĞRETMENLİĞİ NASIL GEÇER?
Usta birliğinizin bulunduğu şehir askerliğinizi de etkileyecektir. Eğer doğuda bir yere çıkarsanız öğretmenliğin yanında nöbet ve ek işler de gelebilir. Ama, her şeye rağmen diğer askerler kadar yorulmazsınız. Sonuçta asıl işiniz çocuları ÖSS'ye hazırlamaktır.

MAAŞ DURUMU NASILDIR?
Jandarma ve Karacıların maaş ları farklıdır. Jandarmalar 200 TL civarı fazla maaş alırlar. Gittiğiniz yer sınırda olursa sınır tazminatı da alırsınız. Örneğin: Bir karacının maaşı ortalama 1600 TL'dir. Jandarmanın 1800 TL civarıdır. Sınır tazminatıyla bu maaşlara 200-300 TL eklenir.

Son 3 ay kala teğmen olursunuz. Maaşınız 200 TL civarı artar. Örneğin benim son aldığım maa jandarma teğmen olarak 2100 TL idi.

İZİN DURUMLARI NASIL?
28 günlük yıllık izniniz ve 15 günlük mazeret izniniz vardır. Bu izinleri kullanmazsanız, komutanlığınız da izin verirse ÖSS sınavı yapıldıktan sonra eve dönebilirsiniz. Normal haliyle askerliğiniz 31 Temmuz'da biter.

...........

Sizlere kısaca bilgi vermeye çalıştım. Merak ettiniz soruları yorum kısmına yazabililirsiniz
Hepinize hayırlı olsun !

Üzeyir KADIOĞLU

..........

YORUM EKLE




1 yorum:

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş