Bir KPSS skandalı daha !

Atama bekleyen öğretmen adaylarına bakanlıklarda tanıdıkları olduğunu söyleyen çete bir de ulusal gazetelere ilan verdi!
Milli Eğitim Bakanlığı'na KPSS puanlarına göre öğretmenlik başvuruları sürerken, atama bekleyen çok sayıda öğretmen adayına bakanlıklarda tanıdıkları olduğunu söyleyerek 2-3 bin TL karşılığında "istediği yere atanma" sözü veren bir çete, üstüne üstlük ulusal gazetelere "KPSS atamalarınız takiplendirilir" diye ilan vererek 'rahatlığını' ortaya koydu. İşte bu şekilde 'çalışan', Ankara'da büro tuttuğunu ve adının Ertuğrul olduğunu söyleyen bir kişiye HABERTÜRK ulaştı.
Sultan UÇAR / AHT  - ÖZEL HABER
'BUNUN ADI RÜŞVET'

Öğretmen adaylarına, adının Ertuğrul olduğunu ve bakanlıklardaki hatırlı dostları sayesinde isteyenin istediği yere atanmasını sağlayabileceğini aktarıyor. Eğitim Fakültesi'nde 4 yıl okuduktan sonra ortalama 2-3 yıl da atama için bekleyen çok sayıda öğretmen adayının bu kişileri arayarak, destek istediği de öğrenildi.

"Öğretmen" olarak atama garantisi veren telefondaki kişi, "Ankara'da iş takibi yapıyoruz. Müşavirlik hizmeti veriyoruz. Bakanlıklarda, farklı kurumlarda çevremiz ve kontenjanımız, akrabalarımız, dostlarımız var. Açık söyleyeyim bunun adı rüşvet. Başka bir şey değil" diyerek firmasının açık adresini verdi.

'BU BİR GÜVEN OLAYI'

Öğretmen adayı olduğunu düşündüğü muhabirimizi, dolandırıcılara karşı da uyarmaktan çekinmeyen kişi, "Bu güven olayı, güven olmazsa olmaz. Sizin tercihiniz. Ben illa da gelin demiyorum. Her kurumda dolandırıcı olabilir. Öğretmenler içinde dolandırıcı yok mu? Siz bana para vereceksiniz, karşılıklı güven duyacağız" diye güven vermeye çalıştı.

SOSYAL MESAJ VERDİ

"Türkiye'nin kaderi, şartları bu. Keşke böyle olmasa" diye ilginç bir tespitte de bulunan bu kişi, "Şimdiye kadar kaç kişiyi kamu kurumlarında işe yerleştirdiniz?" şeklindeki sorumuzu ise, "100 tane 500 tane diyemem ki, olmaz ki, yakışmaz ki.. Gelin bir çayımızı için" yanıtını verdi. "Ağrı'daki bir doktorun İstanbul'a tayinini yaptırabilir misiniz?" şeklindeki soruya ise yanıt kesindi: "Çevremiz var yardımcı oluruz.
Memuruz.net 

. . .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş