POMEM sınavına girenlerden tüyolar !

Emniyet 9500 üniversite mezunu Polis alımı için mülakatlara başladı. İşte mülakatlarda yaşananlar.
POMEM MÜLAKATLARI BAŞLADI. ADAYLAR İLK GÜNDEN ELENMEYE BAŞLADI. ÖZELLİKLE BOYDAN BİR ÇOK ADAYIN ELENDİĞİ GÖZLENDİ. KISMENDE SAĞLIK, MÜLAKAT VE SPOR ALANLARINDAN DA ELENENLER VAR.
İŞTE İZMİR MÜLAKATLARINDA BUGÜN YAŞANANLAR

SAĞLIK

İlk olarak spor salonunun önünde topladılar.Hiç acele etmeye gerek yok saatinde orda olun yeter.1 0 lu olarak kpss puanı yuksekten başlanarak içeri alınıyor.ilk olarak sağlık.

Dize kadar paçalar sıvanıyor kollar da dirseklere kadar.kapını önünde bekliyoruz.sonra arkadan bi 10 kişi daha çağrılıyor ilk on kişi kapıdan içeri giriyor.ilk olarak boy ölçülüyor bir alet ile sonra kilo.daha sonra İçeride herkes sıra halinde elimizi uzatıyoruz üstüne bakılıyor ve avuç içine.panik yok ölesine bakıp geçiliyor.daha sonra dişlere bakılıyor .yalnız bişi farkettim bi arkadaşın dişine çok baktılar diş mesafesi oldukça fazlaydı yani boşluk.o ne oldu bilmiyorum.bu kadar yani kascak bişi yok. daha sonra tek tek bir perdenin arkasında üstünüzü çıkarttırıyorlar sırtınıza ve önüne bakıyorlar topu topu 2 saniye felan sürüyor rahat olun.yok göbeğim var felan kasmayın.daha sonra dönüyoruz renk körlüğü muhabbeti.kaç görüon burada kaç var .sayılar var bazı yerlerde ise hiçbişi yok sadece bulanık garip şekiller.

Sağlık kontrolu bu karda.

Herkes girdikten sonra cama elenenler asılıyor.33 kişi elendi

SÖZLÜ

Burada yine aynı sıra ile kapı önündeyiz.Herkes kutudan bi kart çekiyor başlayın düşünmeye en az 10 dakkanız var İLK giren biraz şansız olabilir.Sorular burada yayınlanan soruların aynısı.Mesela bana laiklik çıktı.Tavsiyem soruların hepsinin çıktısını alın ve yanınızda getirin.Eğlenceli olan ise soru elimde diğer elimde cevaplardı.herkes bakıyordu hatta ben girecektim hemen yan tarafa bırakılmış bir sürü çıktı kaynıodu.biraz baktım kağıtlardan (daha önceki arkadaşlr oraya bırakmış)kimse bişi demiyor sakın kasmayın sizin konuşmanıza bakıyorlar.İçeriye tek tek giriliyor.içeride saygılı olun konuşkan olun kekeme olmayın çok eeee ıııı yapmayın.oratda bi sandalye oraya oturup adını soyadını memleketi doğum tarihi anne baba meslek söleyip konum şu deyip açıklamaya başlıosun zaten yarıda tamam yeterli diolar.gür sesli olun çokta bağırmayın askerlik gibi :D …kasacak hiçbişi yok elenenler hakkında bi fikrim yok bu mülakatta. Zaten 10 kişi elediler.

SPOR

Hepimizi içeri alıp parkuru gösterdiler ve bir polisde uygulamalı olarak anlattı.internetteki resmin aynısı birçoğumuz görmüştür.alan basketbol sahası.altı dümdüz spor giymeyin kayıp düşmeyin sakın :D bir polis ağabeymiz yaparken süre tuttuk 46 saniye geçti ve sallana sallana koştu kasmadan.ilk olarak bır uzun tahta var bi sağa bi sola atlıyoruz 5 kere. Hani ip atalamak varya onun gibi nasıl atlardık hatırlayın hepimiz bir kere olsa yapmış tır yada görmüştür. İki ayağımızı aynı anda sağa sola atıyoruz tahtanın üstüne tahta yerden max 45 cm yuksseklikte.daha sonra koşup mekiğe yatıyoruz yalnız bu nizami tutan yok ayklar kırık yani ter V şeklinde 5 tane ç.ekip kalkıp şınava gidioz o da 5 adet sonra kalkıp topa değiyoruz ilk önce uzaktaki topa sonra diğer topa 3 kere tık tık tık bu kadar çok basit sonra sağının köşesinden dönüp normal bildiğimiz yatkta bile yaptığımız takla 2 tane DÜZ takla TERS takla yok. Hmen kalkıp denge çubuğuna gidioz(polis abeyler dediler ki gözünüz açık takla atın ve kalkınca 1-2 kere zıplayın başdönmeniz geçsin yoksa denge çubuğuna çıkamazsınız yani düşersiniz.)denhe çubuğu sanırım 10 cm genişlikte uzunluğunu hatılamıom düşcem die korkmuştum :D sanırım 4 metre veya 3 metre ondan atladıkmı iş tamam deli gibi koşup şu beygirmdir eşek midir onun üstünden atlıoz işlem tamam.atlayın diolar nasıl atlarsanız atlatın yeterki atlayın salto yapın uçun ama atlayın.ben denge çubuğundan indip acaip bi deparla onun üstüne elimi koyup kedimi diğer tarafa yere attım.rahat olun minder var

Bundan elenen olmadı.
Sitemiz POMEM bölümünde yazışmak ve sizde neler olduğunu yazmak istiyorsanız tıklayınız
ESKİŞEHİR
Eskişehir"de bugün sınava giren aday sayısı 150 idi.
1.Aşama(Ön Sağlık Kontrolü)
Buraya 15-20 kişilik gruplar halinde kontrolün yapılacağı kapının önünde bekletiyorlar, daha sonra 5 erli gruplar halinde içeri alıyorlar.Renk körlüğ testinin yaptıktan sonra,arkadaki kabinlere geçip sadece altınızda kilot kalacak şekilde üstünüzü soyunmanızı istiyorlar.2 tane bayan doktor var.Elinizin üstüne kağıt koyuyor,elinizin titreyip titremediğine falan bakıyorlar,dişlere bakıyorlar,baştan asağı önünüzden ve arkanızdan süzüyorlar.Burada işlem bitiyor.
Yüzünde yara olanlarla ilgili şunu söyleyebilirim,bi arkadaşın dudağının üstüne dikiş izi vardı, bu arkadaşın yüzündeki izi son anda çıkarken fark etmişler.Maalesef o arkadaş elendi.
Fakat benimde kaşımda dikiş izi var,sol kaşımda ortadan ikiye bölünmüş şekilde dikiş izi var beni elemediler.
Eskişehir"de Ön Sağlık"tan elelen sayısı 25.
2. Aşama(Sözlü Mülakat)
Mülakat saat 13:00 te başladı.
Bu aşamada da ilk aşamada olduğu gibi 15-20 kişilik gruplar halinde sınav salonun kapısının önünde bekletiyorlar.Burada beklerken kapının önünde polisler içeri girerken ne yapamız gerektiği konusunda bilgi veriyolar.Bizden içeri girdiğimizde kafa selamı vermemiz gerektiği yönünde (hazır ol vaziyetinde kafamızı önümüze eğip selam vermek) ve isim soyisim söyleyip sorulan soruyu cevaplamamamız yönünde telkinler veriyor kapıdaki polisler.
Ayrıca dışarı çıkan adaylar içeride ne sorulduğunu dışarıdaki polislere söylüyor,dışarıdaki polislerde""bakın arkadaşlar içerde arkadaşlarınıza empati nedir,halkıçılık nedir,milliyetçilik nedir? diye sormuşlar.Sizede aynı soru denk gelebilir""deyip sorulan soruyu söylüyor.Sizde o ara kendi aranızda konuşma fırsatı buluyorsunuz.
Daha sonra 5 erli gruplar halinde içeri alıyorlar.Siz içeri girdiğinizde 5 kişi kurulun karşısında oluyor,sizde 5 kişilik grubunuzla diğer bi tarafta onları bekliyorsunuz.Yani mülakat esnasında kurulun karşısında yalnız değilsiniz.10 arkadaşınız daha var yanınızda.Bir aday sözlü mülakatını yaparken diğer aday,sorusunu çekmiş vaziyette sorusu hakkında düşünme fırsatı buluyor.Önünüzdeki kişi ne kadar uzun konuşursa sizin düşünme payınız o kadar oluyor.Benim önümdeki kişi 1 dakikadan az konuştu,benim düşünme payım 1 dakikadan az oldu yani.Mülakat sorum ""Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini neler belirler"" gibi bi soruydu.
Sözlü mülakatta sadece bu soruyu cevaplamamıza fırsat veriyorlar.Neden polis olmak istiyosun ,ne mezunusun gibi bir soru sormadılar kimseye.Önümdeki 9 kişinin(kendimide sayarsam 10 kişinin) mülakatına tanıklık ettim,mülakat sırasında adaya çaooraz sorgu ya da yanlış söyledin tarzında hiçbir müdahele yapılmıyor.Sadece adayın söyledikleri kısaysa söyleyeceklerin bu kadar mı diyorlar(Çok kısada olsa açıklama yapanlardan elenen görmedim,yani kısa veya uzunluğu önemli değil).Aday bu kadar diyor,mülakatı bitiyor.Ve her adayın konuşmasının ardından teşekkür ederiz deyip adayları uğurluyorlar.Çok fazla stres yapmaya gerek yok.Rahat olun,düzgün konuşun,temiz giyinin,bence geçememeniz için hiçbir neden yok.
Sözlü mülakatta elenen kişi sayısı 10.
3. Aşama(Fiziki Yeterlilik Testi)
Mülakat saat 17:00 sularında başladı.
Daha önce burada açıklanan parkurun aynısı.Bir öğrenci parkuru uygulamalı olarak gösteriyor ilk önceTakla benim okul yıllarımdan beri hep kabusum olmuştur.:)Sınava girerken tek korkum oydu.Sınavdan bir hafta önce evde minderi önüme serip takla atmayı denemiştim ama evde o cesareti göze alamadım 15 dakika minderle göz göze gelip takla konusunda hamle yapamamıştım ama orda oldukça nizami şekilde 2 taklayıda attım.Parkurun zorluğu kişiden kişiye göre değişir,yaklaşık 15 kişinin mülakatını izledim,herkes parkuru tamamladı,çok fazla oyalananda olmadı.Parkurda 2 taklayı attıktan hemen sonra yürüme tahtası hemen önünüzde.Tahtanın üstüne hemen çıkmayın,tahtanın üstüne hemen çıkarsanız,düşme ihtimaliniz çok kuvvetli.Hızlı olup çabuk bitirevereyim derken dengeyi kaybedip zaman kaybetmeyin,2- 3 saniye bekleyip tertemiz biçimde denge aletine çıkın ve geçin,süre zaten yetecektir.Çoğu kişinin verdiği öneri gibi benimde verebileceğim öneri bu.
3. aşamadan elenen kişi sayısı 10.
Saat 19:30 sularında spor mülakatında elenen adaylarda belirlendikten sonra yorucu bir gün sona erdi.
Aklıma gelmişken söyleyeyim,bu 3 aşamaya da bayan adaylar ilk önce alınıp,erkek adaylar daha sonra alındı.Eskişehirde bugün yaklaşık 20 bayan aday vardı sabahtan.Sonunu bilmiyorum.
Eskişehirde bugün mülakat listesinde adı olan kişi sayısı:150
Sınava gelmeyenlerin sayısı:5(Tam emin değilim ama en az 5 kişi vardı)
3 aşama sonunda elenen kişi sayısı:45
Genel anlamda rahat olan,heyecan yapmayan birisi için zor olmayan bir sınav.Sabah sağlık kontrolünde elenmezseniz pek bi sorun olacağını sanmıyorum.
Herkese sınavlarında başarılar.

MEMURUZ.NET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş