Okulöncesi atmalarında haksızlık mı yapıldı?

MEB, 10 bin okul öncesi öğretmen alımına ilişkin eleştirileri cevapladı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın iki ayrı atama yapması, 14 Eylül'de atanan okulöncesi öğretmenlerini mağdur etti. Bakanlık, 14 Eylül'de 5 bin 278 okulöncesi öğretmeni alırken, 14 Eylül'de 10 bin sözleşmeli öğretmen daha atadı.
İlk atamada puanlar kadroluda 72, sözleşmelide ise 65,4'te kalırken, ikinci atamada taban puan 46,7'ye kadar düştü. Bu durumda ilk atamada okulöncesi öğretmenleri yüksek puanla doğu illerine atanabilirken, ikinci atamada çok daha düşük puanla batı illerine atananlar oldu. 14 Eylül'de atananlar 'yüksek puanlarına rağmen haksızlığa uğradıklarını' dile getirirken, 15 bin kontenjana yeniden atama yapılmasını istedi.
Şikâyetlerini bakanlığa ileten okulöncesi öğretmenleri, 14 Eylül'deki atamada yaşadıkları şehri kontenjan bile olmadığı için tercih edemediklerini, 25 Eylül'de aynı illere düşük puanla çok sayıda yeni okulöncesi öğretmeni atandığını dile getirdi. Okulöncesi öğretmeni olan eşinin atamasının 69,997 puanla Ağrı'nın bir köyüne çıktığını belirten Ali Gürdal Demir, şu görüşleri savunuyor: "Kendisi 7,5 aylık hamile. Ben İzmir'de öğretmenim. 14 Eylül'deki atamada toplam 13 kontenjan verilen İzmir'e 25 Eylül atamasında, içerisinde benim öğretmen olarak çalıştığım okul da bulunan 190 civarında kontenjan verildi. Çalıştığım okula 65 civarı puanla okulöncesi öğretmeni ataması gerçekleştirildi. Sadece İzmir'e değil Manisa, Denizli, Çanakkale'ye... Şimdi oralara çok daha düşük puanlarla öğretmen alındı." Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise ilave 10 bin okulöncesi kadrosunu Danıştay'ın usta öğreticilik sistemini kaldırması üzerine 14 Eylül'den sonra aldıklarını hatırlattı. 10 bin yeni kadro alıp alamayacaklarının o tarihte bilinmediğini ifade eden bakanlık, yeni atamanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş