2010 yılında 16 bin polis alınacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2010 yılında toplam 16 bin polis memurunun teşkilata kazandırılacağını bildirdi.
2010 yılında da 6 bin 500'ü Polis Meslek Yüksek Okullarından, 9 bin 500'ü de 4 yıllık üniversitelerden mezun olanlardan seçilerek, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yetiştirilip, toplam 16 bin polis memurunun teşkilata kazandırılacağını bildirdi.

OKUL SAYISI 30'A ÇIKARILDI
Polis eğitimiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Atalay, her yıl, sadece emniyet teşkilatında 250 konuda, yaklaşık 105 bin polisin hizmet içi eğitimden geçirildiğini bildirdi. Atalay, Polis Meslek Yüksek Okullarının sayısını 2009 yılında 30'a çıkardıklarını, son 6 yılda toplam 61 bin 974 genci polis teşkilatına kazandırdıklarını, emniyet teşkilatında yüzde 21 olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranını yüzde 80'e ulaştırdıklarını ifade etti.

NİTELİK VE NİCELİĞİ ARTTIRIRCI TEDBİRLER
Güvenlik hizmetlerinden bahseden Atalay, bu görevi sunarken; hukukun üstünlüğü, sivil katılım, denetime açıklık, şeffaflık gibi evrensel değerleri kapsayan zihniyet değişimine önem verdiklerini söyledi. Atalay, bir yandan suç işlenmesini önleyici tedbirlere ağırlık verirken diğer yandan güvenlik güçlerinin nitelik ve niceliğini artırıcı tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Jandarma teşkilatında da benzer çalışmalar yürüttüklerini anlatan Atalay, erlerin yerine profesyonelliğin sağlanması, uzman nitelikli personelin görev yapmasını sağlamak amacıyla 24 bin 94 uzman jandarmayı teşkilata kazandırdıklarını bildirdi.
Atalay, gelişmiş ülkelerde güvenlik güçleri hangi fiziki şartlarda, hangi imkanlara sahiplerse aynı imkanları güvenlik güçlerine sağlama konusunda azimli ve kararlı olduklarını söyledi 

Ensonhaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş