70 bin sözleşmeli Bakan Çubukçu'dan cevap bekliyor !



Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun daha önceki açıklamalarında tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı açıklamasını hatırlatarak, Bakan Çubukçu’dan sözünü tutmasını istiyorlar


Sözleşmeli öğretmenlerin sitemize gönderdiği elektronik posta;

70 bin Sözleşmeli Öğretmen adına bu e-maili size gönderiyoruz. Malumunuz üzere bizim durumumuzu biliyorsunuz. İkinci sınıf öğretmen olarak nitelendirilen öğretmen gurubu.Bu kadar haysiyetli bir mesleğin ayaklar altına alındığını  bir çok kişi görürken yetkililerimiz hala göremiyor ya da görmek istemiyor.Size aşağıda Sayın Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU'nun sözleşmeli öğretmenlerle ilgili verdiği bir kaç demeçten alıntılar yazacağım(TARİHLER GÖZ

ÖNÜNE ALINARAK).


1-Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı 23. Dönem 3. Yasama Yılı 108. Birleşim 23/Haziran/2009 Salı

TURGUT DİBEK (Kırklareli) Sayın Bakanım, ben iki soru soracağım. Birincisi, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili: Sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceği açıklanmıştı daha önce. Tabii, binlerce sözleşmeli öğretmen bu kadrolarla ilgili açıklamalarınızı bekliyor. Ne zaman sözleşmeli öğretmenlere bu kadrolar verilecek? Öncelikle bunu öğrenmek istiyorum.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU (İstanbul) - Sözleşmeli öğretmenlere ilişkin genel bir soru soruldu. Birkaç kez tekrar edildi, soruldu soru.

Şu anda Maliye nezdinde birtakım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda çalışmalarımız tamamlandıktan hemen sonra bunu da kadroya alacağız.


2-    MEB ANASAYFA

Sözleşmeli Öğretmenlere İlişkin Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI-26/06/2009

     Sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesi konusunda çıkan haberlere ve kamuoyunda oluşan beklentilere netlik kazandırmak için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

     Sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesi ve bundan sonraki süreçte Millî Eğitim Bakanlığı'na sözleşmeli yerine kadrolu öğretmen alınması yönündeki karar sayın Bakanımızın bizzat kendisi tarafından 24 Haziran 2009 Çarşamba günü  TRT 3/GAP televizyonundan canlı olarak yayımlanan "Gelecek Eğitimle Gelecek" programında duyurulmuştur.

     Buna göre Bakanlığımız, şu anda görevlerinin başında bulunan sözleşmeli öğretmenleri kademeli bir şekilde kadroya geçirilmesi üzerine çalışmalarını Maliye Bakanlığı ile görüşerek yürütmektedir. Bunun yanı sıra önümüzdeki dönemde yeni sözleşmeli öğretmenlerin istihdamı yerine kadrolu öğretmenlerin alımı yapılmasına ağırlık verilecektir.

     Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden elde edilecek sonuçlar yine Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    
3- Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Sözleşmeli öğretmenlere kadro Kasım ayında mı ?

23 Eylül 2009 00:46

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi Kasım ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarını açıkladı

Bakan Çubukçu, söz konusu düzenlemenin sözleşmeli öğretmenlerin daha önce yaptıkları hizmetleri de gözetecek adil bir düzenleme olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeyi Kasım ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarını açıkladı. Bakan Çubukçu, söz konusu düzenlemenin sözleşmeli öğretmenlerin daha önce yaptıkları hizmetleri de gözetecek adil bir düzenleme olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Çubukçu, sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki yapılanma farkının çalışma barışını bozduğunu, ayrıca sözleşmeli öğretmenin kendini kötü hissettiğini belirterek sözleşmeli öğretmenin aidiyet duygusunun tam anlamıyla gelişemediğini ifade etti. Bakan Çubukçu, Dolayısıyla sözleşmeli öğretmenlerimizin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmamızı sürdürüyoruz. Ben olumlu anlamda sonuçlanacağına, yasal hazırlıkların kısa zamanda Meclise sevk edileceğine inanıyorum. Ama bundan sonra tutum olarak da herhangi bir şekilde sözleşmeli öğretmen talebinde bulunmayacağız. Bütün öğretmenlerimizi kadrolu olarak istihdam edeceğiz dedi.

KASIM AYINA KADAR DÜZENLEME YETİŞECEK

Bakan Çubukçu, Kasım ayında yapılacak atamalara kadar söz konusu düzenlemeyi uygulamaya koymayı planladıklarını anlatarak, konu ile ilgili çalışmanın bitirilmesinin ardından açıklama yapılacağını ifade etti. Çubukçu, Görev yerlerine göre onların mecburi hizmet yöresi olarak adlandırılan yerlerde yaptıkları hizmetleri gözeteceğiz. Sözleşmeyi öğretmenlerimizin hizmet puanlarını, bulunduğu süreyi gözeteceğiz. En adil en doğru şekilde sonuçlandıracağız dedi. Çubukçu, Maliye Bakanlığı ile kadrolara yönelik görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi. anka


4- 2010'da 40 bin öğretmen atanacak 06 Kasım 2009 20:40


Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplandıran bakan Nimet Çubukçu, 2010 yılında atamayı planladıkları öğretmen sayısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2010 yılında atamayı planladıkları öğretmen kadrosu sayısının 40 bin olduğunu bildirdi.
Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Toplumsal cinsiyet eşitliliğinin yaygınlaştırılması için bir bütçe gerektiğini belirten Çubukçu, AB üyesi ülkelerde de en önemli konulardan birinin, cinsiyete dayalı bütçelemenin yapılması olduğunu ifade etti.
Bakan Çubukçu, yüksek öğrenim gören kadınların istihdama katılma oranının, AB üyesi ülkelerden daha fazla olduğunu söyledi.
Kız çocuklarının sadece temel eğitimde değil, orta ve yüksek öğretime katılımlarını artırmak gerektiğini belirten Çubukçu, özellikle son yıllarda kız çocukları lehine son derece pozitif gelişmeler olduğunu kaydetti.
Bu kapsamda düzenlenen kampanyalara değinen Bakan Çubukçu, ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyasıyla 350 bin kız çocuğunun okula kazandırıldığını anımsattı. Çubukçu, ''Ana Kız Okula'' kampanyası ile de okumaz yazmaz kadınlara eğitim verdiklerini, ayrıca bu kadınlar için halk eğitim merkezlerinde kurslar açtıklarını söyledi. Nimet Çubukçu, yeni bir AB projesi ile de kız çocuklarının orta öğrenime kazandırılmasını desteklediklerini bildirdi.
Kız çocuklarının okula gönderilmemesi konusunda geleneksel değer yargılarının yanı sıra maddi nedenlerde olduğunu anlatan Çubukçu, bunu önlemek için şartlı nakit transferinde kız çocuklarına daha yüksek oranda yardım yapıldığını kaydetti.
Cinsiyet eşitliği komisyonu kurulduğunu anımsatan Çubukçu, ders kitaplarında ayrımcılık içeren yargıların çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Sözleşmeli öğretmen uygulamasına karşı olduğunu belirten Çubukçu, bu öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusundaki yasa tasarısı hazırlığını, Maliye Bakanlığı ve Personel Genel Müdürlüğüne gönderdiğini söyledi.
Bu süre içinde sözleşmeli değil, kadrolu öğretmen taleplerinin olacağını belirten Çubukçu, ''2010 yılı içinde atamayı düşündüğümüz kadro sayısı 40 bin'' dedi. Çubukçu, kasım ayında kadro ataması için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü, bu ay içinde de öğretmen atamalarının yapılacağını bildirdi.
Genel liselerin durumuna da değinen Çubukçu, bu liselerin kalitelerinin artırılması için, kademeli olarak Anadolu lisesi statüsüne dönüştürülme çabasının devam ettiğini söyledi.
Yatırımları planlarken ayrımcı bir tutum içinde olmadıklarını belirten Çubukçu, derslik ve öğretmen sayısı itibariyle Şırnak ile batıdaki iller arasında bir fark olmadığını söyledi.
Çubukçu, okullarda Atatürkçülük ile ilgili ifadeler azaltılmadığını, bu konuda 1998 yılında Talim Terbiye Kurulunun kabul ettiği içeriğin aynen devam ettirildiğini, hatta bu konudaki ifadelerin artırıldığını söyledi.
Bakan Çubukçu, İş-Kur ile yapılan protokol çerçevesinde okullara eleman tahsisinin sağlandığını, buna ek olarak sözleşmeli pozisyonda 4-C kapsamında 10 bin personel alımı için Maliye Bakanlığından talepte bulunduklarını bildirdi. aa

Bu zamana kadar bu ve bunun gibi birçok demeçlerle bizi oyaladılar ve hala da oyalıyorlar. Biz Devletin bakanına inanmayacağızda kime inanacağız.70.000 insana umut verip hala somut bir adım atılmaması sözleşmeli öğretmenleri her gün daha fazla bunalıma sokmaktadır. Kasım ayı açıklamasıyla Kasıma kadar bekledik ama hala bir açıklama yapılmış değil.Sürekli olarak çalışmaların yapıldığı söylenmekte ve bu çalışmaların hangi aşamada-böyle bir çalışma varsa tabi ki-olduğu hakkında bilgilendirilmemekteyiz.

Abbasguclu.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş