Memur olan da olmayan da pişman !

"Parasızlıktan dolayı evli memurlar çocuk yapmıyor, bekarlar ise evlenmekten korkuyor. Kısaca memur olan da, olamayan da pişman" dedi.
BES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, "Memur olan da, olamayan da pişman" diyerek, her 10 memurdan 8'inin ek iş yaptığını, ortalama, bir memurun 6 kredi kartı olduğunu ve yüzde 40'ının da kredi kartı mağduru olduğunu belirtti. Memurun gazete lüksü

Avcı, memurların yalnızca Pazar günü gazete satın aldıklarını söyleyerek, memurun mutfak ihtiyaçlarını karşılarken malın ucuz olmasına ve son kullanma tarihinin uzun olmasına dikkat ettiklerini belirterek, 10 memurdan yalnızca 2'sinin arabası olduğunu, arabası olan her 10 memurdan 9'unun ise tasarruf amaçlı aracına LPG taktırdığını dile getirdi. Avcı, her 10 memurun 8'inin kışlık gıdalarının memleketten geldiğini de ifade ederek, kış mevsiminin geldiği bu dönemde ısınma giderlerinin memuru en çok düşündüren konu olduğunu da kaydetti ve "Parasızlıktan dolayı evli memurlar çocuk yapmıyor, bekarlar ise evlenmekten korkuyor. Kısaca memur olan da, olamayan da pişman" dedi.
Memur tatilde bile çalışıyor

Avcı, yıllar önce devlet memuru olmanın bir ayrıcalık olduğuna dikkat çekerek, 2010 için memurlara öngörülen yüzde 3'lük zamların çok yetersiz olduğunu belirtti. Avcı, eşi de çalışmayan memurun ek iş yapmaya mahkum olduğunu söyleyerek, "Memurların onda 8'i ek iş yapıyor. Simit, limon satan, garsonluk ve taksicilik yapan, tez yazan, işportacılık, pazarcılık yapan, kamu kurumlarında peynir, zeytin, pekmez satan yüz binlerce memur var. Yazın otellerde çalışan, köyünde ırgatlık yapan, iş çıkışı tezgahtarlık yapan memur bile var. Memur tatilini meyve sebze toplayarak, hasat yaparak, çeltik yolarak, mısır koçanı ayıklayarak geçiriyor" dedi.
Memurun hem iş verimi hem de psikolojisi alt üst

Avcı, memurun borçlarını ödeyemediğini, ailesini geçindirmekte büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, "50 - 60 TL'lik takım elbise, 5 - 10 TL'lik gömlek giyen memur, kredi kartlarına sarılıyor ve kredi kartı faizi içinde boğuluyor. Bu durum memurun hem iş verimini, hem aile saadetini hem de psikolojini alt üst ediyor" ifadelerini kullandı.
Memur babanın çocuğu da çalışıyor

Avcı, memurların çocuklarının da büyük bir bölümünün daha okul çağlarından
itibaren çalıştığını kaydederek, "Orta öğrenim çağının üstü her 10 memur çocuğunun 6'sı çalışıyor. Babasıyla genelde aynı veya benzer işler yapıyor. Babası simit satarken çocuğu su satıyor. Babası bulaşık yıkıyorsa çocuğu garsonluk yapıyor. Babası meyve topluyorsa çocuk meyveleri kasalara diziyor. Memur çocuklarının okul masraflarını karşılamada da büyük zorluklar yaşıyor. Hele çocuk üniversiteye gidiyorsa memurun hali perişan" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'a sesleniş

Avcı, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek, "Memur maaşları arasındaki uçurum ve adaletsizliği halledeceğini, eşit işe eşit ücret sistemini getireceğini söyleyen Sayın Başbakan'a iktidarının 8. yılında hatırlatıyoruz. Sayın Başbakan taahhütleriniz ortadadır. Yapmanızı beklediğimiz şey taahhütlerinizi biran önce yerine getirerek meşru ve haklı taleplerimizi karşılamanızdır" sözlerini kaydetti.

Haber5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş