165 kadrolu, 6122 sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenlerden 6 bin 122'sinin kadroya geçmesi nedeniyle boşalan yerlere yeniden sözleşmeli öğretmen atayacağını açıklamıştı. Bugün saat 16:30 itibariyle, 165 kadorlu, 6122 sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru ve atama kılavuzu yayımlandı. Başvurular 21-28 Aralık 2009 tarihleri arasında bakanlığın internet sitesinden elektronik ortamda başvuru yapabilecek. Atamalar ise 15 Ocak 2010'da yapılacak.

a) İlk atamaya başvuracaklar için, 2008 veya 2009 yıllarında yapılan herhangi bir KPSS’ye girmiş, KPSSP10 puan türünden alanında belirlenen taban puan ve üzerinde puana sahip olmak.

b) 165 kadro, adaylarca tercih edilememesi ya da alan bazında yeterli potansiyel adayın olmaması nedeniyle boş kalan eğitim kurumlarına yapılması gereken kadrolu öğretmen planlamasıdır.

c) 6.122 kontenjan, Aralık 2009 atama döneminde kadrolu öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerden boşalan pozisyonlar için aynı alanlar, iller ve eğitim kurumları olacak şekilde planlanmıştır.

d) Kadrolu öğretmenlik için taban puanı yeterli olanlar hem kadrolu hem de sözleşmeli eğitim kurumlarını, sözleşmeli öğretmenlik için belirlenen taban puana göre başvuru yapabilenler ise sadece sözleşmeli eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

              İŞTE KONTENJAN VE PUANLAR :




Memuruz.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş