Özcan : "Katsayı sorununun çözümünde kararlıyız."


YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yarın toplanacak.
Toplantıda, Danıştay'ın ''katsayı'' ile ilgili aldığı yürütmeyi durdurma kararının ardından, yeni düzenlemenin nasıl olacağı konusunun görüşülmesi planlanıyor.
YÖK Genel Kurulu'nun daha önce 17 Aralık olarak belirlenen toplantı tarihi, Danıştay'ın söz konusu kararı üzerine öne alınmıştı.
YÖK Başkanı Özcan: Katsayı sorununun çözümünde kararlıyız Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katsayı konusunda Danıştay'ın kararının ardından açılan davalarla hukuki süreci işletmeye devam ettiklerini söyledi. Özcan, öğrencilerin davalardan çıkacak sonucu beklemeksizin sınava aynı hızla çalışmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı.
Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Teknik Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu'ndan oluşan bir heyet, Mesleki Teknik Orta ve Yüksek Öğretim Sistemi ile ilgili son düzenlemeleri ve gelişmeleri değerlendirmek üzere, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında ziyaret etti.
Meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişte kesinlikle mağdur edilmeyeceğinin altını çizen YÖK Başkanı Özcan, şu değerlendirmede bulundu: "Bu konuda samimi ve kararlıyız. Teknik Eğitim Vakfı ve Teknik Öğretmenler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının desteğine ve katkılarına ihtiyaç duyuyoruz. Yaptığınız ziyaretler bize güç veriyor. "
Özcan, teknik eğitim fakülteleri'yle ilgili de, "Süreç başından beri ortaya konulan hedefler doğrultusunda ilerliyor. Önümüzde bölüm yapılanmaları ve fakültelerin öğretim kadrolarının oluşturulması süreçleri var. Daha sonra ise unvan ve yetkilerin kullanılması için yasal süreçler başlayacak. Teknik eğitim fakültelerinde şu an okuyan ve daha önceki yıllarda mezun olanlarla ilgili düzenlemeleri kapsayacak çalışmalarımız da devam ediyor." açıklamasında bulundu.
TEKEV Genel Başkanı Mustafa Aksoy ise Türkiye'yi muasır medeniyet üst hedefine taşıyacak nesillerin mesleki teknik orta ve yüksek öğretim kurumlarından yetişeceğinin altını çizdi. Özellikle 2023 hedefleri için ülkenin ara elemana değil, nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu aktaran Aksoy, eğitim kurumlarının nitelikli işgücünü yetiştirecek insan kaynağına ve fiziki altyapıya sahip olduğunu ifade etti. Aksoy, "Yeter ki insanımızın ve ülke hedeflerinin önüne engeller çıkarılmasın, ülke geleceği çıkar veya siyaset malzemesi yapılmasın." ifadelerini kullandı.

AA - Cihan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş