YÖK Başkanı: İmamhatipler kapanabilir

Prof. Dr. Özcan, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki sosyal tesislerde düzenlediği basın toplantısında, görevinin ikinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özcan, Danıştayın, katsayı kararının yürütmesini durdurmasının ardından bütün olasılıkları dikkate aldıklarını belirtti. Özcan, “B planımız var, C planımız var, D ve E'ye kadar planlarımız var. Bunu baştan biliyorduk. Her şeye hazırlandık” dedi. Konuyla ilgili son kararın, 17 Aralıkta yapılacak YÖK Genel Kurulunda alınacağını bildiren Özcan, ayrıntılı açıklamanın da o tarihte yapılacağını kaydetti.
Özcan, “planlarına, sınav sisteminin de dahil olup olmadığının” sorulması üzerine, sınav sisteminin ana hatlarıyla aynı kalacağını, sınav tarihlerinin de değişmeyeceğini bildirdi.

İMAM HATİPLER KAPANABİLİR

YÖK Başkanı Özcan imam hatiplerle ilgili şöyle konuştu:
İmam hatipleri genel liselere çevirebiliriz. İlköğretim ve Ortaöğretimde, Din ve Ahlak Bilgisi dersini kaldırabiliriz, din bilgisi dersini getirebiliriz. Kuran namaz hadisleri ayetler gibi, İslam’ın temel prensiplerini verebiliriz. Onu karşıladıktan sonra, imam hatipleri tutmanın bir anlamı olmayabilir. İlköğretim ve ortaöğretime ciddi bir din dersi olabilir. Tabi kamuoyu buna ne der bilmiyorum. Bu radikal bir değişiklik olur.


Danıştay 8. Dairesi, İstanbul Barosu’nun açtığı davada, YÖKün katsayı kararının yürütmesini oybirliği ile durdurmuştu. YÖK de bu karara itiraz etmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, dünkü toplantısında YÖK’ün itirazını reddetti.

YÖK, “Katsayı kararının alınma sebebi ideolojik sebepler olmayıp, ekonomik ve sosyal sebeplerdir. Lise farkı gözetmeksizin tek bir katsayı belirlenmek suretiyle yapay puan farklılaştırması uygulamasından vazgeçilmiş gerçek başarıyı esas alan bin puanlama sistemi getirilerek, eşitlik ve adalet ilkesine uygun davranılmıştır” itirazında bulunmuştu.

İşleyen sınav takvimi nedeniyle Danıştay, esasa ilişkin kararını da en kısa sürede verecek. hürriyet
Mesela Alevi öğrencilerin Alevi bilgileri. Böyle bir çözüm olabilir. Başka çözümler de olabilir. 

NTV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş