Eğitim Sendikaları Başbakanla Görüştü

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek, kamu çalışanlarını ilgilendiren sorunların çözümü için destek istedi. 
Farklı İstihdam Biçimlerine Son Verilmelidir
Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen ziyarette, kamuda farklı istihdamların sona erdirilmesi yönündeki görüş ve tekliflerini Başbakan Erdoğan’la paylaşan Gündoğdu, bütün kamu çalışanlarının aynı istihdam biçimiyle kadrolu görev yapması gerektiğinin altını çizdi.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi yönünde daha önce verilen sözleri hatırlatan Gündoğdu, farklı isimler altındaki öğretmen istihdamlarının eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa yol açtığını, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının sona erdirilerek, mevcut sözleşmelilerin biran önce kadroya geçirilmesi konusunda Başbakan Erdoğan’dan destek talep etti.

Gündoğdu, aynı iş yerinde aynı işi yapanlar arasındaki sözleşmeli-kadrolu ayrımının iş barışını bozduğunu dile getirdi.

‘Toplu Görüşme Primi’
Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Toplu Görüşme Primi’nin tekrar ödenmesini isteyen Gündoğdu, sendikalı kamu çalışanlarının örgütlü oldukları gerekçesiyle cezalandırılmak yerine ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

‘Banka Promosyonları’
Banka promosyonlarının tamamının çalışanlara ödenmesi konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını istediklerini ifade eden Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen’in Kurum İdari Kurulu Toplantısı’nda bunu gerçekleştirdiğini hatırlattı. Benzer uygulamanın bütün kamu kurumlarında gerçekleştirilmesini talep eden Ahmet Gündoğdu, söz konusu uygulamanın gerçekleşmesi halinde çalışanların iş motivasyonunun artacağına dikkat çekti.

Katsayı Sorunu Yasal Düzenlemeyle Çözüme Kavuşturulmalıdır
YÖK’ün katsayı kararının Danıştay tarafından ikinci defa iptal edilmesi konusundaki rahatsızlığı da dile getiren Gündoğdu, sorunun yasal düzenlemelerle çözülmesinin, vatandaşlarımızın ortak beklentisi olduğunu kaydetti.

‘Grevli Toplu Sözleşme Hakkı’
Abant’ta gerçekleştirilen Kamu Çalışanlarının Demokratik ve Sendikal Hakları Çalıştayı ve sonuç bildirisi hakkında Başbakan Erdoğan’a görüşlerini aktaran Gündoğdu, Çalıştay’dan, kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı verilmesi ve Avrupa Sosyal Şartı’nın 5 ve 6. maddelerine konulan çekincelerin kaldırılması yönünde sonuç çıktığını da hatırlatarak, kamu çalışanlarının beklentisinin artık grevli toplu sözleşme hakkı olduğunu vurguladı.

28 Şubat Mağdurları Eski Özlük Haklarıyla Görevlerine Dönmelidir
28 Şubat döneminde istifa ettirilen, stajyerliği döneminde memuriyet hakkı verilmeyen, kılık kıyafetinden dolayı post modern darbeciler tarafından mağdur edilen kamu çalışanlarının yeniden eski özlük haklarıyla görevlerine dönebilmesi gerektiğini söyleyen Gündoğdu, göreve başlayanlardan özlük haklarına istinaden yıllık olarak istenen meblağın da devlet tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti.

Sorunların Çözümü Konusunda İlgili Bakanlarla Görüşeceğim’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Toplu Görüşme Primi konusunda yasal düzenleme için formül arandığını, kendilerinin de en kısa sürede bu sorunu çözmek istediklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, diğer sorunların çözümü konusunda da ilgili bakanlarla görüşeceğini sözlerine ekledi.

EBS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş