B.Eğitimi Dersi 4 Saat Oluyor

GSGM BASIN- Bir süre önce yapılan düzenlemeyle beden eğitimi derslerinin bazı sınıflarda haftada bir saate indirilmesine karşı yükselen tepkiler sonuç verdi. Konunun kamuoyuna mal olması için beden eğitimi öğretmenleri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmış ve sorunun acil olarak çözülmesini talep etmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül defalarca yaptığı açıklamalarda, beden eğitimi ders saatinin düşürülmesinin gerek performans sporunu gerekse gelecek kuşakların sağlıklarını menfi yönde etkileyeceğini ifade etmişti.

Beden Eğitimi derslerinin ilköğretim okullarında isminin ve muhtevasının değiştirilerek daha önemli bir hale getirileceğini bazı basın yayın organlarına verdiği demeçlerde ifade eden Akgül, hazırlamış oldukları olimpik sporcu projesinde beden eğitimi öğretmenlerinin önemli bir yer tuttuğunu söylemişti.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE HAFTADA 8 SAAT

Başkent Öğretmenevi’de 15-16 Mart tarihleri arasında çeşitli kurum ve kuruluşları temsilen yüzlerce bürokratın katılımıyla gündemindeki konuları masaya yatıran ‘’İlk ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri Değerlendirme Çalıştayı’’ önemli kararlar aldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü temsilen katılan heyetin başkanlığını yapan Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, dünyada sporda büyük başarı kazanan ülkelerden ABD, Rusya, İngiltere, Kore, Ukrayna ve İsveç gibi ülkelerde beden eğitiminin haftada 8 saat yapıldığını belirterek, ‘’Bütün gelişmiş ülkelerde beden eğitimi müfredatın yüzde 10’nuna tekabül eder. Bizde mevcut durum yüzde 3,5’dir. Bu rakamlarla dünya ortalamasını bile altındayız’’ dedi.

‘’GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINDI’’

Çalıştayda dile getirdikleri görüşlerin dikkate alınmasından dolayı memnun olduğunu ve çok yakında bu konuda olumlu adımların atılacağını kaydeden Demirci, ‘’Çalıştayda beden eğitimi dersinin ilköğretimin bütün sınıflarında dört saat zorunlu olması, ortaöğretim ve dengi okullarda ise haftada iki saati zorunlu iki saati seçmeli olmasını önerdik. Yapılan detaylı incelemeler sonunda önerimiz kısmen kabul edildi. İlköğretim, ortaöğretim ve dengi okullarda iki saati zorunlu, iki saati seçmeli olması kabul gördü. Bilindiği gibi beden eğitimi kategorisine giren satranç daha önce bir saat seçmeli ders olarak müfredata girmişti’’ diye konuştu.

ÇOCUKLARA SPOR KÜLTÜRÜ

Toplantıda ayrıca beden eğitimi dersinin adının ‘’Beden Eğitimi ve Spor’’ olarak değiştirilmesini teklif ettiklerine dikkat çeken Demirci şöyle konuştu: ‘’Bu değişiklikle çocuklara teorik olarak da bir spor kültürü vermeyi amaçlıyoruz. Okul öncesi sporu sevdirme, bir seyir zevki kazandırma özellikle olimpik branşlar hakkında bilgi sahibi yapma temel hedeflerimiz. Çünkü Türk toplumu maalesef sporu futbol hariç seyretmiyor. Kaliteli, bilinçli seyirci sayısının olimpiyatlara ev sahipliğinde dikkate alınan donelerden biri olduğu unutmamalı’’ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, çalıştayta alınan kararların uzmanlar tarafından değerlendirildikten sonra Talim ve Terbiye Kuruluna sunulacağını ve karara bağlanacağını sözlerine ekledi.

http://www.bedenegitimi.web.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş