7 yeni üniversite kurulmasına ilişkin Kanun Tasarısı Meclis'te

 - Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Kayseri ve Erzurum'da 7 yeni üniversite kurulmasına ilişkin Kanun Tasarısı Meclis'e gönderildi.
Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sevk edildi. Tasarıya göre Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kurulacak. Üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen
Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.
Tasarı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin yanı sıra Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Erzurum Üniversitesi kurulmasını öngörüyor.

İHA

. . . . .

Editör Yorumu: Önemli olan üniversite kurmak değil, üniversitelerimizin kalitesini arttırmak olsa gerek. 127 üniversitemiz oldu. Bu uygulama işsiz üniversiteli sayısını katlamaktan başka bir sonuç yaratmayacak.
  Üstelik her bireyin üniversite mezunu olması gerekmiyor. Yakında sanayi sektörüne eleman olarak çalışacak insan bulunamayacak. Aslında meslek liselerine ve yüksekokullarına ağırlık verilmeli.


Bu konu ile ilgili yazarın köşe yazısını okuma için:
http://uzeyirk.blogspot.com/2008/05/yeni-niversiteler-kurmak-zm-deil.html

2 yorum:

  1. Her kisinin universite okumasi gerekmiyor derken ulkemizi gelismis ulkeler ile mi yoksa geri kalmis ulkelerle mi karsilastiriyorsunu? Avrupanin butun gelismis ulkelerinde isteyen herkesin okuyabilecegi sayida universite vardir. Suan ABD deki universite sayisi 4000 civarindadir. Ama siz her universite bitirene devlet is versin mantigi ile bakarsaniz tabiki bu yanlis gorunur..Universitenin asil amaci insanlara temel becerileri kazandirarak onlarin cok daha rahat is bulabilmelerini veya kurabilmelerini saglamaktir..Yillarca kendini KPSS sinavina odaklayan sadece bir noktaya takilip kalan buna ragmen belli bir puani alamayan insanlarin durmadan yeni univ. neye yarar once devlet bize is versin mantigi, geri kalmis dogulu ulkelerin halen kurtulamadigi ama avrupa ve ABD nin yillar once astigi bir mantiktir..

    Saygilarimla

    YanıtlaSil
  2. Ben her üniversite okuyana devlet iş versin şeklinde bir düşünce içinde değilim.
    "Zaten bahsettiğim herkesin devlet memuru olamayacağı gerçeğidir."
    Özel sektöre ve iş olanaklarına göre üniversite bölümleri şekillendirilsin diyorum.

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş