Polislerin kısa dönem askerliklerine Genelkurmay’dan vize çıkmadı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, star’a yaptığı açıklamada, konunun uygun görülmediğini, polislerin mevcut şekilde askerlik yapmaya devam edeceklerini söyledi. Yani polisler 16 ay askerlik yapmaya devam edecek. Uygulamaya geçilmiş olsaydı 2 aylık temel eğitimin ardından polisler görev başında askerliklerini tamamlayabileceklerdi.

48 BİN POLİSİ İLGİLENDİRİYOR
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, star’a 48 bin polisi ilgilendiren 2 aylık temel eğitimin ardından polislerin görev başında askerlik yapmalarına ilişkin uygulamadan vazgeçildiğini açıkladı.

UYGUN GÖRÜLMEDİ
Gönül, “Bu uygun görülmedi. Gayret adil ama uygun görülmedi. Başka meslek grupları da aynı ayrıcalığın kendilerine tanınmasını istiyordu” dedi. Gönül, “İçişleri Bakanlığı, polislerin askerliğini 2 aylık temel eğitimden sonra görevleri başında ifa etmelerini talep etmişti. Yaklaşık 48 bin polisi ilgilendiriyordu. Ama uygun görülmedi. Gayret edildi, başka meslek gruplarında olanlar da aynı hak bize tanınsın diyordu. Doktorlara da kısa dönem uygulamıyoruz. Şu anda öğretmenlere uygulanıyor” diye konuştu.

Memurlar.net

1 yorum:

  1. jandarmalar polisin kırsal kesimdeki görevini yapmaktadırlar. jardarmaya askerlik yaptırmak ne kadar mantıksızsa şehir polisinin de askrlik yapması mantıksız görünüyor.

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş