Yedek subaylık kalkarsa üniversiteye ilgi azalır !

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yedek subaylığın kaldırılacağının gündeme geldiğini belirterek, “Yedek subaylığın kaldırılması durumunda, bazı gençlerimiz için üniversite okumanın anlamı kalmayacaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üniversite mezunlarının vatani görevini ‘12 ay er’ olarak yapmasının gündeme gelmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Koncuk, “Türk Eğitim-Sen olarak, üniversite mezunlarına yedek subay olarak askerlik yapma imkânı veren uygulamanın kaldırılmasına karşıyız. Çünkü Türkiye’de 550 bin üniversite mezunu işsizdir. Üniversite mezunları işsizliğin pençesindedir. Artık iş bulmak için üniversite mezunu olmak yeterli değildir” açıklamalarında bulundu. Bu noktada gençlerin bir kısmının, üniversite okumayı, askerlikte yedek subay olarak görev almak için önemli gördüğünü belirten Koncuk, bazı gençlerin, askerliğini yedek subay olarak yapmayı istediğini, hatta Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kalmayı hedeflediğini savundu.

“Ancak üniversite mezunlarına yedek subaylık hakkının kaldırılması, üniversite mezunu gençlerimizin bu beklentileriyle örtüşmeyecektir” görüşünde bulunan Koncuk, şunları söyledi:

“Yedek subaylık uygulamasının, bazı gençlerin üniversite okumasına özendirici bir etkisi bulunmaktadır. Yedek subaylığın kaldırılması durumunda, bazı gençlerimiz için üniversite okumanın da anlamı kalmayacaktır. Askerlik süresinin 6 ya da 9 aya indirilmesi halinde bile, üniversite mezunlarının isteğe bağlı olarak yedek subay askerlik yapabilme hakkı mutlaka korunmalı ve üniversite mezunlarının farkı, üniversite eğitimi almış olmanın önemi vurgulanmalıdır.”

Abbasguclu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş