YGS, LYS'yi yüzde 60 etkileyecek

 Rehberlik Öğretmeni Nihat Özdemir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın(YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı'nı(LYS) yüzde 50-60 oranında etkileyeceğini kaydederek, öğrencilerin çok iyi netler çıkarması gerektiğini söyledi.
Yeni sınav sisteminin gelmesiyle birlikte birçok öğrenci sınavda ne yapacağına hala karar vermiş durumda değil. Öğrencilerin birçoğu birinci oturumda 14 net yaparak baraj puanını geçeceğini bildiği için YGS'yi pek önemsemiyor. Uzmanlar ise YGS'nin çok önemli olduğunu, ikinci sınavı büyük oranda etkileyerek milyonlarca kişiyi atlatmanın yolu olacağı görüşünde birleşiyor.
Kocaeli Final Dergisi Dershaneleri Rehberlik Öğretmeni Nihat Özdemir, birçok öğrencinin YGS'yi önemli görmeyerek hata yaptığını söyledi. Yeni sistemle birlikte puanlamanın da farklı olduğunu belirten Özdemir, barajı geçmenin önemli olmadığını, önemli olanın ilk bölümden olabildiğince yüksek puan almak olduğunu ifade etti. Özdemir ilk bölümün önemini şöyle açıkladı: "Yeni sistemde YGS, LYS'yi büyük oranda etkiliyor. Mesela YGS'de tüm soruları doğru cevaplayan bir öğrenciye yüzde 50-60 oranında katkı sağlıyor. Bunu da puana vurursak 500 üzerinden 230-300 arasında bir puan yapıyor. Öğrenciler bunu pek önemsemiyor, daha doğrusu bunun farkında değil. Görüldüğü gibi ilk oturumun ne kadar önemli olduğu görünüyor."
Sınav anında öğrencilerin rahat olması gerektiğini belirten Özdemir, sınavda aşırı heyecan duyulması durumunda ilk olarak en başarılı olunan bölümden soruların çözülerek başlanması gerektiğini kaydetti. Özdemir, heyecanın bu şekilde yenilerek sınava adapte olunacağını dile getirerek, sınavda soğukkanlı olanların başarılı olduğunu ifade etti.

CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş