5 yıldır KPSS'yi kazanamayınca, canına kıydı ! (VİDEO)



-İHA- Adana'da, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan ancak 5 yıldır KPSS'yi kazanamadığı için bunalıma giren genç kız, tek başına yaşadığı evde kendini asarak intihar etti. Olay yerine gelen genç kızın annesi ile babası birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.



Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi Maliye Lojmanları 29 Blok 2. katında meydana geldi. 30 yaşındaki Pınar Avcı, 5 yıl önce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Genç kız, mezun olduktan sonra KPSS'ye hazırlandı ancak bir türlü kazanıp atanamadı. Okulunu dereceyle bitiren Avcı, son olarak gelir uzmanı göreviyle 1.5 yıl önce Yüreğir Vergi Dairesi'nde işe başladı. Kısa bir süre sonra Yüreğir Vergi Dairesi'nden Seyhan Vergi Dairesi'ne atanan Avcı, KPSS'yi kazanıp kaymakamlık gibi daha yüksek görevler istiyordu. 5 yıldır sınav stresine dayanamayarak psikolojisi bozulan Pınar Avcı, tedavi görmeye başladı. Genç kız, bir yandan da lisans mezunları için Temmuz ayında yapılacak KPPS'ye hazırlandı. Geçen hafta annesinin yanında kalan genç kız, bugün sabah tek başına yaşadığı evinde sandalyeye çıkarak, evin su borusuna astığı iple kendisini asarak intihar etti. İntihar olayı, işe gelmemesi sonucu mesai arkadaşı Özlem Gürer'in genç kızın evine gelmesiyle ortaya çıktı. Gürer, zili çaldı ama açan olmayınca bir süre bekledikten sonra polisi aradı. Polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapısı açılan evde genç kızın iple asılı haldeki cesediyle karşılaştı. Genç kızın intihar etmeden önce "Anne baba sizi çok seviyorum" diye not yazdığı, evinin duvarlarında ise "KPSS'yi başaracağım. Bu yıl yüz alacağım" şeklinde notların asılı olduğu öğrenildi.
Anne Güldane (51) ile baba Mehmet Avcı (57), kızlarının intihar ettiğini öğrenir öğrenmez olay yerine geldi. Anne Güldane, ağıtlar yakarak geldiği kızının evinin önünde fenalık geçirdi. Yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı anne, "Gelinlik getirin kızımın üzerine örtün. O evlenmedi, zor olan hayatı seçti. Kızım ben sizi yoklukla büyüttüm. Ben size ancak bu kadar bakabildim. Birkaç gün bende kaldı, gitme kızım dedim ama beni dinlemedi gitti. Anneler Günü'nde hep bekledim ama gelmedi. Kızım hasta oldu.
İlaçlarını kullan kızım dedim. Bana tamam anne iyiyim dedi. Ama kızım şimdi ne yaptın. Benim ciğerim yanıyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Baba Mehmet Avcı ise, gözyaşları içinde eşine sarılıp saçını yolup dizini döverek, "Pınarım" diye bağırdı. Anne babaya olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansındaki görevliler müdahale etti. Evlat acısı çeken çiftin feryatları çevredeki vatandaşların da yüreğini burktu. Genç kızın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

FATİH KEÇE-MUSTAFA BAYAR
DHA - İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş