BURSA'da ihsan Dikmen İlköğretim Okulu'na giden 4-C sınıfı öğrencilerinden bazılarırnın evde agresif davranışlarda bulunup, bıçakla koltukları kesmesi, perdeleri yırtması, öğretmen dayağını ortaya çıkardı. Bazı öğrencilerin vücutlarında doktor raporu ile dayak izlerinin belirlenmesi üzerine sınıf öğretmeni 40 yaşındaki Fatma Taş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatıldı.
Merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi'nde bulunan İhsan Dikmen İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğrencilerinden 11 yaşındaki Gülselcan Çoşkun, Berke Apaydın, Ecem Turan, Can Turan, Talha Yağız ve Emre Can Ozan'ın, son bir haftadır evlerinde agresif tavırları ve ellerine geçirdikleri bıçak ile koltuklara ve eşyalara zarar vermesi ailelerinin dikkatini çekti.
Geçen hafta çocuklarını okula getiren veliler kendi aralarında yaptıkları konuşmada sorunun ortak olduğunu belirleyince okul çıkışı konuştukları çocuklarından öğretmenleri Fatma Taş'tan dayak yediklerini öğrendi.



KAFASINI TAHTAYA VURUP, YERDE TEKMELEMİŞ
Aileleri tarafından hastaneye getirilen çocukların vücutlarında darp izleri bulundu. Kafasındaki şişlik nedeniyle oğlu Berke Apaydın'ın devlet hastanesinde olası beyin kanamasına karşı bir gün süreyle müşahede altında tutulduğunu açıklayan anne Belgin Apaydın şunları söyledi:
"Oğlumun başında ve burnunda yaraları görünce kendisine ne olduğunu sordum. Önce, 'top oynarken düştüğüm için oldu' dedi. Hastaneye getirdik doktorlar beyin kanaması şüphesiyle kendisini bir gün süreyle müşahede altında tuttu. Olay ortaya çıkınca Berke bu kez bana gerçeği söyleyip, derste kalemini açmak için ayağa kalktığında öğretmeninin kafasını tahtaya vurduğunu, yere yatırıp tekme attığını söyledi. Berke'nin evdeki eşyalara diğer arkadaşları gibi zarar vermesinin nedeni de buna bağlıyoruz."
Çocuğunun öğretmen korkusu yüzünden okula gitmek istemediğini, devamsızlıkların okuldan atılma aşamasına geldiğini söyleyen Belgin Apaydın, öğretmen Fatma Taş'tan şikayetçi olduklarını söyledi..
ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI
Dayak attığı öne sürülen öğretmen Fatma Taş hakkında şikayet üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Dün gazetecilerin okula gitmesi üzerine de Taş açığa alındı. İhsan Dikmen İlköğretim Okulu yöneticileri, devlet memuru olduklarını gerekçe göstererek konuyla ilgili konuşmak istemediklerini fakat soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.
Bu arada, velilerin şikayeti üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi de, psikologu kontrolünde dayak yediği öne sürülen öğrencilerin ifadelerini aldı.

DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş