Okulda önlük, forma dönemine son !

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yıllardır tartışılan serbest kıyafet uygulamasına nihayet geçiyor. Son birkaç yıldır 'mavi önlüğün' kaldırılması yönünde karar alınmasına rağmen sektörün isteği üzerine ertelenen öğrenci kıyafet uygulaması, önümüzdeki öğretim yılından itibaren hayata geçecek. Bakanlık, mavi önlükle birlikte 'okul formaları'nı da kaldırmayı ve tamamen serbest kıyafete geçmeyi hedefliyor.




Öğrencinin günlük kıyafetleriyle okula gitmesinin daha doğru olacağını düşünen bakanlık, hazırladığı yönetmelik değişikliği çalışmasını tamamladı. İnternetten düzenlediği öğrenci kıyafetlerinin serbest olup olmamasına yönelik ankette de istediği desteği bulan Bakan Nimet Çubukçu, konuyu önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirecek. Buradan da olumlu sonuç çıkması halinde serbest kıyafet uygulamasına geçilecek.



Serbest kıyafete geçişin ardından okulda 'nelerin giyilemeyeceğine' dair kuralları da belirleyen bakanlığın çalışmasına göre öğrenciler 'şeffaf, vücut hatlarını belli eden, badi, tayt' gibi kıyafetlerin dışında öğrenciye yakışır her türlü giysiyle okula gidebilecek. Öğrenciler 'simge, sembol, şekil ve yazıların yer alacağı, yakasız ve kolsuz kıyafetler' giyemeyecek. Kızlar pantolon, gömlek ve tişört giyebilecek. Erkekler de kravat ve ceket zorunluluğundan kurtulacak.



Diğer taraftan öğrenci kıyafetleri imal eden ve satan sektör, serbest kıyafet uygulamasına tepkili. Mavi önlüğün yanında formaların da kaldırılacak olmasından rahatsızlık duyan sektör yöneticileri, başta Bakan Çubukçu olmak üzere kabine üyelerine sorunlarını iletiyor, gazetelere ilan vererek seslerini duyurmaya çalışıyor. Milyarlarca liranın söz konusu olduğu uygulamayla sektörde binlerce kişinin işsiz kalacağını dile getiren temsilciler, "Bakanlık formaların kaldırılacağına dair hiçbir açıklama yapmadı. Biz de forma üretimine devam ettik. Elimizde yüz binlerce forma var. Bunlar satılmazsa iflas ederiz." diyor. Serbest kıyafetin öğrenciyi özentiye yönlendireceğini, zenginin marka giyerken fakirin pazardan giyineceğine işaret eden temsilciler, 'okulların podyuma' döneceğini, 'haftanın rüküşü ve haftanın şıkı' yarışmalarının baş göstereceğini iddia ediyor.


İBRAHİM ASALIOĞLU-ZAMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş