Okullarda Müdür Yardımcılığı kalkıyor!

Müsteşar Yardımcısı Çelik, Milli Eğitim'e yeni idare şekli geleceğini söyleyerek müdür yardımcılığının kaldırılacağını açıkladı...


 Ege Bölgesi'nde kurulan Eğitimciler Platformu, 2. Egitim Yöneticisi Gelişim Semineri düzenledi. İzmir'in Çeşme ilçesindeki seminere katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, egitimciler için "eğitilme" kelimesini kullanmanın yanlış olduğunu, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim'e yeni idare şekli geliyor. Müdür yardımcılığı kaldırılıyor. Yeni kanunla kayıt parası problemi de bitecek." dedi.

Üç günlük seminerin açılış konuşmasını yapan Eğitimciler Platformu sözcüsü Osman Biğeç ise her bilginin değerli fakat hepsinin geçerli olmadığını söylerek, bu gibi organizasyonlara devam edeceklerini kaydetti. Daha sonra yeni Milli Eğitim Kanunu ile ilgili bilgi veren Müsteşar Yardımcısı Çelik, "İllere doğrudan para aktarılacak bir sistem geliyor. İl müdürlüklerinden yardımcılar kaldırılıyor. Şube müdürlükleri, eğitim ve mali olarak ikiye ayrlırken yönetim ve eğitim reorganize ediliyor." şeklinde konuştu.

Yatılı iltöğretim bölge okulları (YİBO)'na da değinen Çelik, 1 ile 5. sınıf arasının taşımalı sisteme geçirileceğini açıkladı. Müdürlerle öğretmeler arasında ciddi maaş farkları olacağını, performans sistemi geleceğini, kendini geliştirenlerin çıktıkları derece veya tayin oldukları ilin seviyesinden aşağıya düşürülmeyeceğini de kaydetti.

Abbasguclu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş