Sayın Çubukçu Şafak öğretmen yaşamak istiyor...! (Video)


Türkiye Şafak öğretmeni Beyazıt Öztürk’ün geçen haftaki programında tanıdı. Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Gülben Ergen’in katıldığı gecede söz alan genç öğretmen, üniversite öğrencisiyken yakalandığı kemik kanseri nedeniyle sol bacağını kaybettiğini öğretmenlik için atama beklerken hastalığının nüksettiğini, sadece yaşamak istediğini söyledi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu sözler üzerine hem programlardakiler hem ekran karşısındakiler duygu dolu anlar yaşadı. Gülben Ergen’in ‘Senin için ne yapabilirim’ sözlerine, ‘Maddi yardım istemiyorum’ cevabı vererek herkesi şaşırtan Şafak, yaşamı azmiyle kendine hayran bıraktı. Gülben Ergen’den İstanbul’da konser, Dündar ve Özdil’den destek sözü alan, hayata türkülerle tutunan genç adam için dün Mersin’de sanatçılar bir araya geldi.

Osteosarkom hastalığıyla mücadele eden ve söz konusu hastalıkla ilgili ilaçların doz olarak limitini doldurması, Türkiye'de tedavisinin yapılamaması nedeniyle çareyi yurtdışında arayan Türkçe öğretmeni Şafak Bay'a destek için Mersin'de konser düzenlendi. 25 yaşındaki Bay'ın yurtdışında tedavi olabilmesi için gereken paranın toplanması amacıyla Atatürk Parkı Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Biletsiz hiç kimsenin alınmadığı konsere; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katıldı.

Koltuk değneğinden destek alarak sahneye gitarıyla birlikte çıkan Şafak Bay, kanser nedeniyle hayatını kaybeden Kazım Koyuncu'nun; ‘İşte Gidiyorum’ adlı parçasını seslendirdi. Parçanın ardından büyük alkış alan Bay, 5 yıldan bu yana hastalığıyla mücadele etmeye çalıştığını, ancak bugünkü şartlar altında artık Türkiye'de tedavisinin mümkün olmadığını vurguladı. Özelikle Amerika'daki deneysel kanser tedavisiyle yeniden sağlığına kavuşmak istediğini anlatan Bay, her ne kadar söz konusu tedavide başarının garanti olmasa da hayata sıkı sıkıya tutunmak istediğini söyledi.

Daha sonra sahne alan Şevval Sam, sevilen parçalarını bu kez Mersinliler için seslendirdi. Eski ve yeni albümünden şarkılar söyleyen Sam, sempatik tavırları ve sesiyle de dinleyenlerinden büyük alkış aldı. İstanbul'da bir programı olmasına karşın Şafak Bay için düzenlenen konsere katılarak, Bay'ın yaşam mücadelesine katkı sunmak için Mersin'e geldiğini kaydeden Sam, konserinin son bölümünde Şafak Bay ile birlikte Kürtçe türkü söyledi. Sam'ın ardından sahneye Metin-Kemal Kahraman kardeşler çıktı.

‘Meyman’ adlı parçayla konserlerine başlayan Kahraman kardeşler, daha sonra Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Ermenice şarkılar da söyledi. Etkinlikte son olarak sahneye Türk Halk Müziği'nin önemli isimleri arasında gösterilen Arif Sağ çıktı. Elinde sazıyla konsere katılanları selamlayan Sağ, türkülerini bu kez Şafak Bay için söylerken, amfi tiyatroyu dolduran binlerce vatandaşta sesi ve alkışlarıyla Sağ'a eşlik etti. Yerel grupların yanı sıra yerel sanatçıların da sahne aldığı konser, gecenin ilerleyen saatlerinde son buldu.

Öte yandan Şafak Bay için düzenlenen etkinlikle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şevval Sam, hayata sıkı sıkıya tutunan Şafakın mücadelesini bir sanatçı olarak önemsediğini ifade ederek, “Şafak'ın bu süreç içerisinde bizlere yaşama dair öğretecek çok şeyi var aslında. Herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler de sesimizle ona destek verip, Şafak'ın sağlıklı çocuklar yetiştiren bir öğretmen olarak hayatını sürdürmesini istiyoruz” dedi. Arif Sağ ise, olaya sanatçı duyarlılığıyla yaklaşıp, kendisine yapılan çağrıya kulak vererek, Şafak Bay'a destek vermek için Mersin'e geldiğini, ortaya konulan dayanışmanın da oldukça önemli olduğunu söyledi. Sağ, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İnsan, hayatı boyunca birçok yanlış yapar, ama iyi şeyler yapma fırsatını ise çok fazla bulamaz. Hayata sıkı sıkıya tutunarak, hastalığını yenmeye çalışan Şafak kardeşimize destek vermek, ona yardım elimizi uzatabilmek için buradayız. Umarım yeniden sağlığına kavuşur.”

Abbasguclu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş