Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alacak !

Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alacak. Açıktan atama yoluyla yapılacak alımlar için tasarı Meclis başkanlığına sunuldu.

Diyanet'teki personel açığını gidermek için hazırlanan tasarı Meclis'te. Önümüzdeki hafta cuma günü genel kurula gelmesi beklenen tasarı ile Diyanet İşleri BAŞKANLIĞI'NA 5 bin açıktan atama yapılacak.

DİYANET 5 BİN PERSONEL ALIYOR

Atamaların branşları ise henüz netlik kazanmadı. Tasarının Meclis'ten geçmesi sonrasında hangi alanda kaç kişi alınacağını Diyanet İşleri başkanlığı açıklayacak.

DİYANET UZMANLAŞMAYA GİDİYOR

Tasarıyla birlikte Diyanet'te köklü değişiklikler de olacak.. Tasarıya göre, Diyanet İşleri Başkanı'nın görev süresi beş yıl olacak ve en fazla iki kez atanabilecek.

Yeni dönemde Diyanet'te uzmanlaşmaya geçilecek.. Din işleri yüksek kurulu uzmanlığı, uzman vaiz, başvaiz, uzman imam-hatip, başimam-hatip ve başmüezzin şeklinde kariyer meslek yapılanmasına gidilecek.

ACENTALARA SIKI KONTROL GELİYOR

Diyanet Hac'da daha iyi hizmet sunmak için kontrolleri arttıracak. Tasarıyla birlikte hac ve umreye götürdüğü vatandaşlara taahhüt ettiği hizmeti sunmayan acenteye kınama, kontenjan kısıtlaması, organizasyondan men etme gibi müeyyideler uygulanacak.

Memurlar.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş