KPSS 2010/1 tercih işlemlerinde, 1000 kadro boş kaldı, sorun nerede?

Son iki yerleştirmede, dikkatli bir üyemizin uyarıları doğrultusunda, yerleştirme sonuçları açıklanmadan bazı kadroların boş kalacağını öngörmüş ve bu öngörümüz gerçekleşmişti. 2010/1 KPSS tercih işlemlerinde, atama yapılması amacıyla ilana çıkılan toplam 13 bin 916 kadronun 1000 adedi boş kalmıştır. Bu ilana çıkılan kadroların yüzde 7'sine tekabül etmektedir. Bundan sonraki yerleştirmelerde de benzer hataların oluşmasını önlemek için bazı tedbirler alması uygun olacaktır. Memurlar.net olarak bu bağlamda 3 öneri sunuyoruz.


* 2009/6 KPSS tercih işlemlerinde, bazı kamu kurumlarının, sınava giren adayın bulunmadığı bölümlerden mezun olma şartı arayan kadro düzenlemesi yaptığını, bu nedenle de kadroların boş kaldığını belirtmiştik. O gün örnek verdiğimiz bazı kadro kodları, 2010/1 KPSS tercih kılavuzunda da aynen yer almıştır. Bu şunu göstermektedir: Haberde yer vermiş olduğumuz bilgiler ilgili kamu kurumlarının dikkatini çekmemiştir. Memurlar.net olarak bizim amacımız hem adaylara hem de kamu kurumlarına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, yapmış olduğumuz tespitlerin ilgili kamu kurumlarınca da dikkate alınmasını istiyoruz.

BİLGİ İŞLEM BÖLÜMLERİ, KILAVUZU HAZIRLAYANLARA YAZILIMSAL DESTEK VERMELİ
* Çok sayıda kadro kodunda, 2008 KPSS'ye giren adayın bulunmadığı bölümler yer almıştır. Örneğin 4545 kodunda 2008 KPSS'ye giren aday bulunmamaktadır. Yine, 4700 kodlu Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından sınava giren aday bulunmamasına rağmen, 200'e yakın kadroda bu bölüm mezunu olma şartı yer almıştır. Bu yanlışlar, KPSS tercih kılavuzunu hazırlayan adayların, yeterli bilgi işlem teknoojileri ile desteklenmediğini göstermektedir. Kurumların bilgi işlem bölümlerinin, KPSS'ye giren aday sayısı ile talepte bulunan kamu kurumlarının istedikleri bölüm mezunu olma şartını otomatik karşılaştıran bir yazılımla, sürece destek vermeleri gerekmektedir. Örneğin bir kurum 4545 kodunu tercih ettiğinde, kılavuzu hazırlayan arkadaşlar bu bölümden 2008 KPSS'ye giren adayın olmadığını görebilmelidir. Yine söz konusu yazılımda, önceki yerleştiemelerde kaç adayın yerleştiği ve kaç adayın açıkta kaldığı da otomatik olarak gösterilebilmelidir. Bu yazılımsal ihtiyaç zor değildir.
Bu yazılımsal destek sadece otomatik karşılaştırmayı içermemelidir. Kılavuzları tercih robotlarına dönüştürürken, memurlar.net yazılımcıları her defasında çok sayıda hata temizliği yapmaktadır. Örneğin, kadro kodunda yer alan bazı nitelik kodları bulunmamakta veya nitelik kodu boş olabilmektedir. Yazılımsal destek, Kadro kodu/ Nitelik Kodu/ Bölüm kodlarının da karşılaştırılmasını içermelidir.

KPSS SIRALAMALARI YAYINLAMALI Kİ, KURUMLAR HANGİ BÖLÜMDEN KAÇ ADAYIN SINAVA GİRDİĞİNİ GÖRSÜN
* KPSS sıralamaları sır olmaktan çıkmalıdır. Memurlar.net olarak bizler sadece 2008 KPSS Lisans sıralamalarını yayınlayabildik. ÖSYM ne lisansı ne de önlisans ve ortaöğretimi yayınlamamıştır. Burada server sorununun olduğu görülmektedir. Memurlar.net olartak bizler, 2010 yılında bu verileri ücretsiz olarak yayınlamaya talibiz. KPSS Sıralamaları olmadığı sürece kamu kurumlarının örneğin 4545 kodundan sınava giren aday sayısını görmesi mümkün değildir. Bu veriler yayınlanmasındaki tüm sorumluluk ÖSYM Başkanlığına düşmektedir.


Memurlar.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş