MEB, Sözleşmeliler ne zaman kadroya geçecek açıklasın

 "MEB’e tahsis edilen 70 bin kadro ihdası, sözleşmelinin kadroya geçirilmesi için değil" başlıklı haberin içeriğine bakıldığında bu kadroların sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için kullanılmayacağı anlaşılmaktadır.
Konu ile ilgili yayımlanan ilk yazıda Yeni Kanunla, sözleşmeli öğretmenler kadroya geçecek mi? başlığını vermiş ve bu kadronun MEB’in elinde kadro kalmaması nedeniyle alındığını vurgulamıştık. Ayrıca kanunun sözleşmeli öğretmenleri kapsamadığını 70 bin kadronun sözleşmelilerin kadroya geçişleri ile ilgili olmadığını belirttik.
Ve yine aynı yazıda;
Tekrar söylemeliyiz ki bu kanun Cumhurbaşkanı tarafından imzalandıktan sonra Resmi Gazetede yayımlanacak ve yürürlüğe girecektir. Yürürlüğe girse dahi Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Geçişleri ayrı bir kanun gerektirmektedir.
MEB 70 bin kadroyu neden aldı?
  1. Elinde serbest kadro kalmadığı için
  2. Sözleşmelilerin kadroya geçişinin alt yapısını hazırlamak için.
İfadelerine yer verdik. Tüm bunları birlikte değerlendirdiğimizde bu kadroların elinde serbest kadro kalmayan MEB’in elinde kadro bulunması için alınmıştır.
Bu kadrolar bundan sonraki yıllarda Öğretmen unvanlı serbest kadro hem bu yıl yapılacak 40.000 (ki 10bini haziranda yapıldı) atama için hem de daha sonraki yıllarda Bütçe Kanunları kapsamında verilecek atama izinleri çerçevesinde kullanılacaktır.
Bu durumda sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi için ayrı bir yasa düzenlenecek ve bu yasada bu geçişler için kadro tahsisi ve kullanma izni de istenecektir.
MEB bu kadar uğraşıp böyle anlamsız bir açıklama yapacağına SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA GEÇİŞ YASASI ile ilgili bilgi versin.
Böyle anlamsız diyorum çünkü bu 70bin kadro için kullanma izni alınmadığına göre 70bin öğretmen alınmayacak demektir. Bu 70bin kadronun kullanılabilmesi için bütçe kanununda ya da ayrı bir kanunla izninin alınması gerekir.
Yani hükümet ben 70bin öğretmen daha alacağım demiş olsa yeni bir yasa düzenlemesi gerekir.
Sözleşmeli öğretmen hedefli bir basın açıklamasında KADROYA GEÇİŞLE İLGİLİ tek bir kelime dahi yer almamasını anlamak mümkün değildir. Yasa tasarısı bakanlar kurulundan çıkmış mıdır? Mecliste midir? Komisyonlarda ne zaman görüşülecektir? Ne zaman yasalaşacaktır? Taslağın son şekli nasıldır? Basın açıklaması kamuoyunu bilgilendirmek için yapıldığına göre (açıklamanın “Kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.” Cümlesi ile bitmesi bunu açıklar niteliktedir.) kamuoyunun cevap beklediği sorular bunlardır. MEB bu sorular hakkında açıklama yapsın. Her görüşmemizde her açıklamalarında sözleşmelileri kademeli olarak kadroya geçirmeyi düşündüklerini söyleyenlerin bu işi artık söylem olmaktan kurtarıp İCRAATA dökme zamanları gelmiştir.

Maksut BALMUKEğitim Yöneticisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş