KILIÇDAROĞLU : "YÖK ve SBS'yi kaldıracağız. " demiş

Grup toplantısında partililere seslenen Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri zaman YÖK'ü kaldıracakları vaadinde bulundu
 Partisinin grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'yi iktidar yapacaklarını ifade etti. CHP lideri, hükümetin eğitim politikasını eleştirerek, Başbakan olduğunda bu politikaları sil baştan yeniden yapacağını belirtti. CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu: "Anne ve babalar, çocuk bir şey öğrensin diye dershaneye gönderiyor. Bu politika hangi çağdaş kalkınmış ülkede görülür?

SBS'Yİ KALDIRACAK

Okulları kapatın, dershaneler diploma versin olsun bitsin. Sayın Bakan Çelik, 'Yeni uygulama öğrencileri dershanelere yönlendirmeyeceği gibi öğrenciyi okula bağlayacak' diyor. Yeni bakan ise neden kaldırdığını şöyle anlatıyor: '3 sınavlı sistem okul dışı kaynaklara yönelimi artırıyor. Çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor.' Çocuklar karnelerini aldı tatile girdi. AKP iktidarı eğitimi de olumlu bir noktaya taşımadı. Bu çocukların geleceğim ne olacak kaygısı sürüyor. Eğitimi yap-boz tahtasına çevirdiler. Bakan değişiyor, politika da değişiyor. Çocukların geleceğini yap-boza çevirirseniz ailelerine ne yaparsınız? Genel lise sayısı 3 bin 357, dershane sayısı ise 4 bini aştı. 16 milyar üzerinde dershaneye para harcanıyor. Aileler gıdalarından kesip çocuklarını dershaneye gönderiyor. 1 milyon 174 bin öğrenci dershaneye gidiyor. Başbakan olunca SBS'yi kaldıracağım."

YÖK'Ü KALDIRACAK

Kılıçdaroğlu, YÖK'ü de eleştirerek, bu kurumu "Hükümetin arka bahçesi" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında bu kurumu tamamen kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "YÖK'ü AKP'nin arka bahçesi haline getirdiler. Üniversitelere baskı aracı haline getirildi. 'Demokrasi, özgürlük, adalet' derken hepsini rafa kaldırdılar. Onu oy için yapıyorlardı. Oy aldılar şimdi tersini yapıyorlar. En çok oy alan iki üyeyi YÖK yazmıyor. Söz veriyorum, CHP iktidarında YÖK tamamen kalkacak. Üniversitelerin idari, mali, bilimsel özerkliği olacak. Tüm aykırı düşünceler CHP iktidarında özgürce dile getirilecek." diye konuştu


-Kemal Kılıçdaroğlu Yök� tümüyle kaldıracağız
Kemal Kılıçdaroğlu Yök'ü tümüyle kaldıracağız


 * * * 


EDİTÖR NOTU:  Bu vaatleri çok duyduk.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş