KPSS’de hatalı sorular iptal edilecek mi?

 Bir okurumuz gönderdiği elektronik postada KPSS sorularında hata olduğunu iddia ederek bu sorular hakkında ÖSYM’den açıklama bekliyor...


İşte o elektronik posta;

KPSS A Kitapçığı 45. soru olan İskenderun sorusuyla ilgili ithilaflar var. Sorunun cevabı kesinlikle doğru. Soruda İskenderun Liman KENTİ derken KENTİ  kelimesi asıl vurgu oluyor ve kentin gelişiminin temel sebebi soruluyor soruda. O zamanda kentin gelişiminin temel sebebi ağır sanayi oluyor ulaşım olmuyor.
Şöyle diyebiliriz. Ağır sanayii ordan aldığımızda kentin gelişimi imkansızlaşıyor.Herhangi bir kavşak noktasında değil İstanbul gibi, İzmit gibi, Ankara gibi. Çanakkale gibi kenarda kalan bir il oluyor.

Bir diğer soru da;

KPSS-2010 A Kitapçığı Genel Kültür 38. Coğrafya sorusunda;


38. Aşağıdakilerden hangisi Orta Karadeniz ve İç Batı

Anadolu bölümlerinin ortak özelliği değildir?

A) Termal kaynakların yaygın olması

B) Fındık, mısır ve tütün üretiminin fazla olması

C) Linyit rezervlerinin zengin olması

D) Büyükbaş hayvancılığın yaygın olması

E) Kara yolu ulaşımında önemli kavşak noktalarına

sahip olması
Cevap B olarak verilmiş. Doğrudur evet B cevap
Ama D seçeneğindeki Büyükbaş Hayvancılığın yaygın olarak yapılması da ortak özellik değildir. Bütün kaynaklarda Büyükbaş Hayvancılık yaygın olarak Doğu Karadeniz ve Erzurum-Kars yöresinde yapıldığı belirtilmektedir.
Eğer D seçenegi Büyükbaş Hayvancılığın yaygın olarak yapılması demesede Büyükbaş Hayvancılığın yapılması deseydi evet o zaman bir itirazımız olmazdı. Ama yaygın dediği zaman anlam değişiyor.
Bu sorunun B ve D  olmak üzere 2 cevap seçeneği bulunmaktadır.


Abbasguclu.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş