Skandal: KPSS'de kopya çekenler tutuksuz yargılanacak !

 Bilecik'te Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren 2 kişiye soruların yanıtını gönderdiği iddia edilen 8 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar Yakup S, Tuncay A, Yavuz Ç, Mehmet Ali B, Mesut K, Mahsun K. ile sınava giren Orhan B. ve Erol T, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir ihbarı değerlendiren emniyet yetkilileri, Bilecik Üniversitesinde KPSS'ye giren Orhan B. ile Erol T'nin soruları boyunlarına taktıkları kolye şeklindeki bir cihaz yardımıyla üniversite önünde bekleyen otomobile gönderdiklerini burada bekleyen kişilerin ise görüntüleri otel odasında kurulan cihaza aktardıklarını, aktarılan görüntülerin otel odasında bekleyen şüpheliler tarafından çözülüp aynı yöntemle sınava giren 2 kişiye gönderildiğini belirlemişti.

Toplam 8 kişiyi gözaltına alan polis, yaptığı aramada kopya çekmede kullanılan 26 kalem elektronik cihaz, diğer dokümanlarla birlikte 2 dizüstü bilgisayar, görüntüleri alınıp aynı anda aktaran düzenekler elde ele geçirmişti.

AA

3 yorum:

  1. KPSS de geçen sene Iğdır skandalından sonra şimdide Bilecik Skandalı yaşandı.
    Sonuç ne diye sorarsanız, kopya çeken tutuksuz yargılanır ve sonunda elini kolunu sallaya sallaya keyifle öğretmenliğe atanır.

    YanıtlaSil
  2. biz bu işe emek harcadık zamanımızı verdik herşeyden hatta kendimizden bile ödün vererek canla başla bu sınava hazırlandık. emek harcamadan hırsızlık yaparak bu pastadan pay alacak olanların da burnundan fitil fitil gelsin. kazandıkları da umarım kendilerine hastane ve doktor parası olur...emek harcayan herkeste buna AMİİN desin lütfen!!!

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş