LYS sonuçları yarın açıklanıyor !

 Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları yarın saat 10.30'dan itibaren internetten açıklanacak.
Sınavları düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla saat 10.00'da YÖK'te basın toplantısı düzenleyecek.
Adaylar, sınav sonuçlarını saat 10.30'dan itibaren http://lys.osym.gov.tr ve http://lys2010.osym.gov.tr internet adreslerinden
öğrenebilecekler.
Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları ve başarı sıraları, OBP ve AOBP'leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak.
ÖSYM, LYS'yi 19-20 ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde toplam 5 oturumda gerçekleştirmişti. LYS-1 Matematik Sınavı'na 601 bin; LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı'na 276 bin 900; LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı'na 635 bin; LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na 349 bin 100; LYS-5 Yabancı Dil sınavı'na 31 bin 300 aday katılmıştı.
LYS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alındı. Bir adayın katıldığı sınavlarda yer alan her test için
bir standart puan hesaplandı. Bu standart puanlar, testlerin ağırlık oranları kullanılarak Ağırlıklı LYS (ALYS) puanları hesaplandı. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturuldu.
LYS'de 180 ve üzerinde puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih yapmaya hak kazanacak.
Sınavı kazanarak tercih listesi hazırlayan adaylar, tercih formlarını 26 Temmuz-6 Ağustos arasında teslim edecekler.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş