KPSS'de varan 2: Genel Kültür'de de 'çiftler' çıktı !


KPSS mağdurlarının ısrarla tüm sınavın iptaline yönelik isteklerini haklı çıkaracak kanıtlara ulaşıldı.


B.Ş ve B.Ş isimli çevre mühendisi kardeşler, 10-11 Temmuz’daki KPSS’de sadece Genel Kültür ve Genel Yetenek test sorularını yanıtladılar. Her iki kardeş, Genel Yetenek testinden 51 doğru, sekiz yanlış, Genel Kültür testinden ise 44 doğru 16 yanlış yaptı. Her ikisinin de KPSS-1 puanı 80.316, KPSS-2 puanı 79.853 ve KPSS-3 puanı ise 79.327. Kardeşler, bu puanlarla mühendis ünvanıyla Jandarma Personel Sınavı’na kabul edilip kazandılar.



ÖSYM yetkilileri bu kardeşlere ilişkin sorumuz üzerine, “Normal değil, inceleyeceğiz” dediler.



Radikal’in tespitlerine göre, B.Ş ve B.Ş kardeşlerin yanı sıra, daha önce tespit edilen eğitim bilimleri testinde tam net ve tam nete yakın yapan çiftlerin, genel kültür ve genel yetenek testlerindeki netleri de dikkat çekici. Bu adayların hiçbirinin 60 soruluk testlerde net sayıları 50’nin altına düşmüyor. Örneğin eğitim bilimlerinden 120’de 120 net yapan R.Y ve Z.Y çiftlerinin her ikisi de Gene Kültür testinde 55 doğru yapmış.



Bir başka örnek ise R.N ve B.K adlı kişilere ait. Soyadları farklı olsa da adresleri aynı. Her ikisi de eğitim bilimleri testinde 120’de 120, Genel Yetene’te de 60’ta 60 çıkardı

RADİKAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş