Öğretmenlere 10 Bin Yeni Kadro için 100 Bin İmza Kampanyası!


İmza kampanyamız ses getirdi...'10 Bin Yeni Kadro için 100 Bin İmza Kampanyası' sonucunda 3 gün içerisinde 100 bin imzaya ulaştık. İmzalarınız Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ulaştırdık. Şimdi hedefimiz 200 bin imzaya ulaşmak...Artık bu sesi yetkililer duysun...


KAMPANYAYA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ !

2010 KPSS den sonra yaşanan kopya skandalı sınava giren yüzbinlerce öğretmen adayını derin bir belirsizliğe sürüklemiştir.Önünü göremeyen öğretmen adayları gelen sınav iptal kararının ardından 2.5 aylık bir aradan sonra yeniden...... kitapların başına oturmak zorunda kalmış,işssizliğin büyük bir sorun olduğu ülkemizde mesleklerini icra edebilmek için tüm gücüyle bu sınava hazırlanmıştır.

Kopya skandalı yaşanmamış olsaydı şu an,görevlerimizin başında olacaktık.Kimi arkadaşlarımız iptal edılen sınavda yaptıklarından daha düşük netler yapmış ve atanma umutlarını tümüyle yitirmiştir.ÖSYM de yaşanan soruların sızdırılması olayı tüm öğretmen adaylarını maddi manevi yıpratmıştır.MEB bu konuda üzerini düşeni yaplmalı ve yaralarımızı bir nebze olsun sarmalıdır.


MEB İç İşleri denetçilerinin raporuna göre öğretmen ihiyacı 133.300 dür.MEB e tahsis edilen 70.000 öğretmen kadrosu olduğu düşünülürse,hem ihtiyacı büyük oranda karşılamak hem de bu skandalı hiçbir öğretmen adayını mağdur etmeyecek şekilde çözümlemek için tek yol kadroların arttırılması ve 70.000 öğretmenin atamasının yapılmasıdır.


Bu yönde bir adım atılarak biz öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderileceğine inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kpss ile ilgili olanlar karşısında oldukça üzgünüm, herkes gibi. Kontenjanların artırılması için yaptığınız haberden dolayı teşekkür ederim, tüm arkadaşlarım adına. Ben bu sınavda netlerimi yükselttim, ama netlerini düşüren arkadaşlarımda var. Yaşanan bu olaylarda hiç bir suçu olmadığı halde madur olanlar oldu. Sanırım tek madur olmayanlar internette kimlik numaraları dolaşan, kopyacı damgasını yediği halde hiç sesleri çıkmadığı için, suçlarını kabul etmiş görünen kişiler. Sınavdan sonra sonuçlar açıklandığında her ekranda birinciler boy gösteriyorlardı. Şimdi çok komik geliyor bana, kpss birincisi bizim dersaneden çıktı diye haberler vardı. Daha da ilginç olanı ise bu insanların siortalı bir işte çalışıp birinci olmalarıydı. Kpss ye çalışan herkes bilirki, sıralama sınavı olan kpss de bir yılınızı sadece ders çalışmaya ayırarak, hakkınızla kazanabilirsiniz. Şimdi kopyacıların eğitim bilimleri sınavına girmedikleri söyleniyor ayrıca trt ye başvurdukları ile ilgili haberler var. Bu olayların aydınlatılmasında yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla

Senelerdir çözülemeyen atama problemine bir de KPSS ve ÖSYM skandalı eklenmiştir.

70 bin civarı ücretli öğretmen ile "Milli Eğitim Bakanlığı" eğitim-öğretimi felç etmektedir.

Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı farklı bir hükümetin bakanlıkları mıdır?

Atama bekleyen öğretmenlere neden yeterli kadro verilmemektedir?

Milli Eğitim Bakanlığı iç denetim raporuna göre öğretmen açığı 130bin olarak belirlenmiştir.

Sınırlı haklara sahip Sözleşmeli Öğretmenlik alımlarına neden devam edilmektedir?

KPSS ile ilgili belirsizlik ATAMA BEKLEYEN BİNLERCE ÖĞRETMENİ HUZURSUZ ETMEKTEDİR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayıları üç yüz binleri aşmış atanılmamış öğretmenin, ailerini de eklersek bir milyondan fazla insanın psikolojisi harap edilmektedir.


Basına yansıyan haberlerden örnekler:

"Adana'da, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 5 yıldır KPSS'ye girip kazanamayan Pınar Avcı intihar etti. Avcı'nın 5 yıldır sınav stresi nedeniyle psikolojisinin bozulduğu ve tedavi görmekte olduğu bildirildi.


Kadir öğretmen, yıllarca atanamayınca bunalıma girdi ve intihar etti. Atanamayan Öğretmenler Platformu da, sayısı 12'yi bulan intiharların artmasından korkuyor.


Dershanede düşük ücret ile öğretmenlik yapan Elif İşler, intihar etti.İşler’in girdiği KPSS sınavından başarısız olacağını düşünerek, yaşamına son verdiği öğrenildi.


Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde bir genç, KPSS'den çıktıktan sonra döndüğü evinde tabancayla intihar etti.

Bursa'da geçtiğimiz yılki KPSS sınavında başarılı olamayan ve vekil öğretmenlik yapan Fikret Ercan (24), girdiği bunalım sonucu kendini asarak intihar etti. Ercan intihar notunda, "Artık yoruldum, çalışıyorum ama olmuyor" diye yazdı."



(basında yer almayanları da düşününüz)


Bilmektesiniz ki ağustosta yapılması planlanan 30 bin öğretmen ataması: kpss problemi nedeniyle ertelenmiş ve senelerdir atanmayı gözleyen, öğretmenliği özleyen binlerce arkadaşımızı mağdur etmiş durumda.



Sizlerden isteğimiz:



Senelerdir sürünen,



gözyaşı döken,



hayatından bezmiş...



Öğretmenlere yeterli kadronun verilmesi için destek olmanız.

KPSS denilen ,kamuya nasıl personel seçtiği belli olmayan, sınav dikkate alınmadan:

130 BİN KADRO İSTİYOR ATANILMAMIŞ ÖĞTRETMENLER
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ağustos’ta atanması muhtemel olan öğretmen adayları yeni sınava göre atamalar Aralık ayında yapılırsa 4 ay kaybetmişlerdir…

Bir öğretmenin aylık maliyetinin 2bin TL civarında olduğu düşünüldüğünde 3 ayda 6bin TL yani 30bin öğretmende 6.000X30.000=180 Milyon TL eder. Tabii ki bu öğretmenlerin yerine şu anda ücretli öğretmen çalışmaktadır. 30bin ücretli öğretmenin maliyeti ise yaklaşık 700x30.000=21 Milyon TL…


180.000.000-21.000.000=159milyon TL Maliyenin kasasında kalmıştır.

30bin Öğretmen 540 TL Hazırlık Ödeneği alacakken Eylül ayından sonra göreve başlayacaklarından 405 TL ödenek alacaklardır. Kişi başı 540-405=135TL tasarruf eden Maliye Bakanlığı toplamda 135X30.000= 4.050.000 TL tasarruf etmiş olacaktır. Yani KPSS’nin iptali Maliyeye 163 milyon TL lik tasarruf sağlamıştır. Bu tasarruf ile aylık 2000TL maliyetli yaklaşık 7bin öğretmeni 12 ay çalıştırmak mümkündür. Yani MEB 30bin’i 37bin yaptığında Maliyenin 2010-2011 yılı bütçesine ek bir yük getirmemektedir. -memurlar.netten alıntıdır-

Görüldüğü üzere kadroyu 7bin artırmak zaten gerekmektedir, 37bine kadar olan alım ek bir alım olarak bile görülmemelidir ki bizler buna dahi razı olacak duruma geldik. Ayrıca bizler atanan yeni öğretmenlere eğitim ödeneklerinin tam olarak ödenmesini rica ediyoruz. Sayın Abbas Güçlü, böyle bir hesabın olduğunu bakanımıza iletmenizi rica eder, teşekkür ederim.


H.İbrahim ÖZDEMİR Atama Bekleyen Fen Bilgisi Öğretmeni

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

iyi akşamlar sayın hocam,
Bana da öğrencilerim böyle seslenebilsin istiyorum. Bende aldığım dört yıllık eğitimin verdiğim on sekiz yıllık emeğin karşılıgını almak istiyorum. Ucuz işçi, ücretli köle olmak istemiyorum. Öğretmen arkadaşlarımla aynı işi yaparken onların üçte biri fiyatı almak insanın ağırına gidiyo.En zoruda ordan oraya sürülmek. Kpss sınavı şart koşuluyo isyanım kpss sınavına değil isyanım adaletsiz sisteme. Elbette birileri seçilecek birileri elenecek ama 46 yla ana sınıfı atarlarken 97 yle fizik öğretmeni atamazlarsa haksızlık yapmış olurlar. Aynı zamanda sınav öncesi sonrası yaşanalar kazanılacak sınavı bile kazandırtmıyorlar insana. Maduriyet diz boyu. Sınava girmeden önce tam 45 dakika sıra bekledim artık dayanayan arkadaşlardan bırı seslendı saat 9:15 bu kadar insanı ne zmaan içeri alacaksınız dıye. Lavaboya gitme, kendi alıstıgımız kalemı getirememe, zihnim aöılsın diye bir çikolata bile yiyemedim. Biz 45 dakika bekledik arkada kalan arkadaşlar on dakikada girdiler içeri nasıl olduysa artık. 7 bin kişiyi snava almamak yerine neden bizi mağdur ettıler bekleyiş sırasında yaşadıgımolumsuzluklardan dolayı sınava konsantrem bozluldu psıkolojıkman çökuntudeyım artık.+ 10.000 sarmaz bu yaraları daha fazla öğretmen alınmalı daha fazla mağdur edilen insanların yüzü gülmeli!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çıldırmak üzereyim. sağlığım, aile ilişkilerim, arkadaşlarla diyologlarım ve aklınıza gelebilecek her türlü alanda sorunlarım ayyuka çıktı. neden mi? mail kutum doldu yeter artık yollamayın dediğiniz kpss belası yüzünden.... çıkıpta biriniz sesimiz olmadınız. biriniz adam akıllı bu konuyu işlemediniz. sızdırılan soruları kopya çekilmiş gibi gösterilmesine izin verdiniz... çıkıpta biriniz kardeşim kopya olayı değil bu siz vermişsiniz soruları demediniz. aylarca çalıştığımız ve yıllarca okudğumuz emeklerimizi gençliğimizi hayallerimizi elimizden aldılar sizde vicdanınız rahat mail kutumu doldurmayın artık dediniz... biz ne yapalım şimdi... soruyorum size ne yapalım. sesimizi bastıran insanlarla mücadele edemiyoruz. ösym birde kopya cekenleri kınama mesajı yayınlamış adamlar dalga geçiyor resmen.. hırsızlar soruları alanlar atanıyor ay sonunda. biz yine işsiz parasız sorunlu ve depresif... tek ricam en azından haklısınız çocuklar deyin ya da biriniz deyin gel bir program yapalımda sizinde sesiniz çıksın.. ama nerde o cesaret nerde o bizi düşünen insanlar...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaten Atama döneminde sınavın iptal olması sebebiyle 30 bin atamayı yapmayarak 30 bin kişiden 3 ay boyunca kar ettiler yani bu da 10 bin kişinin 1 yıllık ücretini bir şekilde çıkarmış olmak anlamına gelir.Onun için bence 10 bin kişi atamaları şart oldu.

Bir de atamalarda kesinlikle adil bir şekilde davranmıyorlar.Örneğin çok şükür müslümanız ama

1-2 saatlik din kültürü öğretmeni sayısıyla bizim bölüm(bilgisayar) veya dersi saati yüksek olan diğer bölümlerin sayısı eşit veya ders saati yüksek olan bölümler daha az alınıyor


Çağımız bilişim çağı olmasına rağmen ortaöğretime kadar neredeyse hiç bilgisayar dersi verilmez oldu bilginize...


Sesimizi bir tek siz yükseltmeye çalıştığınız içinde çok teşekkürler gerçekten hakkınızı ödemek çok güç saygılar...

Sayın Abbas Güçlü,

Değerli yorumlarınızla eğitim camiasının üstadları arasındaki yerinizi çoktan almış bulunmaktasınız. Sizin gibi bir ustanın yönetiminde izleyicilere sunulan ve ayrıcalıklı bir program olan "Genç Bakış" programı hepimizin gönlünde ayrı bir yer edinmiş bulunmaktadır. Programınız sayesinde biz genç nesiller kendimizi özgürce ifade edebileceğimiz nadide bir ortam bulduk. Size ve değerli ekibinize sonsuz teşekkürler...

Asıl konuya gelince...

Malumunuz 10 Temmuz tarihinde yapılan Kpss Eğitim Bilimleri sınavıyla birlikte süregelen bir mağduriyet yaşamaktayız.Yaklaşık 300 bin dolayında işsiz öğretmen ordusu olarak bizlerin sesi olmanızı ve Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bey'den hakkımız olan en uygun sayıdaki kadro sayısını talep etmenizi rica ediyorum.Bizler üniversitelere girerken ülkemize hizmet aşkıyla yaşayan insanlardık.İdealisttik,vatanın her karış toprağında çalışmaya hazırdık çünkü bizler eğitim neferleriydik,bizler öğretmenlerdik! Oysa şimdi umutsuz,çaresiz,hiçbir beklentisi olmayan ve her türlü suça hazır psikolojilerle yaşıyoruz.Niyetimiz ne suç işlemek ne de kimseyi suçlamak. Bizim tek istediğimiz hakkımız olan öğretmen kadrolarının serbest bırakılmasıdır.Ülkemizde on binlerce ücretli öğretmen bulunmaktadır.Öğretmen açığı yok denilerek kimse kimseyi kandırmamalıdır.Bizler eğitim fakültesi mezunu öğretmenler olarak azıcık olsun değerli olduğumuzu hissetmek istiyoruz.Bütün bu duyarlılıklarımızı ifade etmenizi rica eder,saygılar sunarım.

Abbasguclu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş