86 Puanla Atanamayan Öğretmen Disko Kralı'nda dert yandı ! (HD VİDEO)

 Geçen hafta Disko Kralı'nı arıyarak KPSS ve eğitim sistemini eleştiren öğretmen adayı Zeynep Bayram, bu hafta Okan Bayülgen'in konuğu olarak canlı yayına katıldı.

Geçtiğimiz hafta Disko Kralı'na telefonla bağlanıp, 'atanamayan mağdur öğretmenler' adına konuşan öğretmen adayı, bu hafta Okan Bayülgen'in konuğu oldu.

Atanamayan 300 bin öğretmen adına konuşan Bayram, Bayülgen'in de desteğini alarak öğretmenlerin isteklerini anlattı.

HERŞEYİN BAŞI EĞİTİM DİYORUZ AMA...

Mezun olduktan sonra yıllardır KPSS engelini geçmekle uğraştıklarını belirten Zeynep Bayram, bu sene kopya olayı ile tekrar yapılan KPSS'de, atanacak durumda olan öğretmenlerin, tekrar edilen sınav ile netlerinin düştüğünü söyledi. Bu durumun giderilmesi için Şubat ayında ek 30 bin kadrolu atama istediklerini söyleyen öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Bütçemiz yeterli değil!' diye bahane bulduğunu söyledi ve "Herşeyin başı eğitim diyip eğitime bütçe ayırmak gibi bir bahane olamaz!" dedi.

"2002'DE 72 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VARDI!"

Okan Bayülgen'in müdahele etmediği öğretmen adayı, konuşmasının devamında KPSS sistemini eleştirdiğini söylerken, 'Eğer bu sistem 12 puan ile bir öğretmenin atamasını yapıyorsa, beni aldığım 86 puanla hayli hayli yapmak zorunda." dedi. Stüdyodan da büyük destek alan Bayram, 2002 yılında 72 bin öğretmen açığının giderileceğinin, mağdur öğretmen kalmayacağının söylenmesine rağmen, 2010 yılında 300 bin mağdur öğretmen olduğunun altını çizdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENİN DERS SAATİ 6 TL

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretli öğretmenlik adıyla insanları zor koşullarda çalıştırdığını belirten Zeynep Bayram, ücretli öğretmenlerin aylık 600 TL'ye düşük primlerde çalıştığını anlattı. Her sene tekrar eden ücretli öğretmen atamasının eğitim öğretimi aksattığı vurgulayan Bayram, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Şubat ayında öğretmen ataması yapılırsa, eğitim-öğretim aksar!" açıklamasındaki çelişkiye de dikkatleri çekti.

ÇÖZDÜĞÜMÜZ KPSS KİTAPLARINI MEB'E GÖNDERDİK!

Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde sinirli olduğunu söyleyen Zeynep Bayram, Okan Bayülgen'in "Yumurta ister misin?" esprisiyle karşılaştı. Genç öğretmen adayı ise, herkesin eylem yapmaya hakkının olduğunu söylerken, "Biz yumurta atmayıp, çözdüğümüz KPSS kitaplarını MEB'e yolladık." dedi. Büyük alkış alan öğretmen adayı, Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olan adayların kadrolarının hiç açılmadığını söyledi.

"Madem iş vermeyeceksiniz, fakültelerinizdeki kontenjanları daraltın ve önce bu 300 bin öğretmene istihdam sağlayın!" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


İŞTE VİDEO :



 İhsan Günay ÇAĞRICI / milliyet.com.tr

1 yorum:

  1. çok güzel konuşmuş...hepimizin derdini güzel dile getirmiş...ama destekeleyen sadece stüdyodaki öürencilerle kalmasa keşke...sesimizi haykırişlarımızı duyan birileri olsa...vicdan sahibi insanlar olsa keşke bunu duyan..

    YanıtlaSil

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş