Koncuk: KPSS hırsızları ‘kurtuldum’ diye düşünmesin !


TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekenlerin peşlerini bırakmayacaklarını belirterek, “Bu hırsızlığı yapanlar ‘oh ağa babalarım beni kolladı, kurtuldum’ diye düşünmesin. Bu namussuzlar, bu hırsızlar mutlaka bulunacak” dedi.
Türk- Eğitim Sen Eğitim ve İstişare Toplantısı Antalya’nın Alanya İlçesi Okurcalar Beldesi’ndeki Granada Luxury Resort Otel’de başladı. 3 gün sürecek olan toplantıya MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları katıldı.

BAŞKA ÜLKEDE OLSA İKTİDAR DEVRİLİRDİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan sendikanın Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS’de yaşanan kopya skandalıyla ilgili hükümeti eleştirdi. Bu işin peşini bırakmayacaklarını belirten Koncuk, şöyle konuştu: “Emin olun bu olay bir başka ülkede olsa iktidar devrilirdi. 10 bin kişi hırsızlık yapacak, bizim çocuklarımızın geleceğini ve istikbalini çalacak, hükümet hiçbir şey yapmayacak ve hala iktidarda kalacak. Bu anlayışa ‘yuh olsun’ diyorum. Bunlar ortaya çıkacak. Bu dönemde ortaya çıkmazsa ileriki dönemde ortaya çıkacak. Bunun peşini bırakmayacağız. Bu hırsızlığı yapanlar ‘oh ağa babalarım beni kolladı, kurtuldum’ diye falan düşünmesinler. Kimse bunu düşünmesin. Bu namussuzlar, bu hırsızlar, mutlaka bulunacak. Sonuna kadar takip edeceğiz. Hani sayın başbakan diyor ya, ‘namussuzların, hırsızların hortumunu kestik’ diye. Bir de şu KPSS hırsızlarının hortumlarını kesmesini istedik ama o hortumun ucunu sayın Başbakan bir türlü bulamadı. İnşallah bulur.”

DİN DERSİ EĞİTİMİ
Konuşması sık sık sendika üyelerinin alkışlarıyla kesilen Koncuk, konuşmasında din dersi eğitimine de değindi. Aleviliğin ve sünniliğin İslam dininin iki farklı anlayışı olduğunu vurgulayan Koncuk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunları İslam dışı bir anlayış olarak nitelendirmek anlamına gelebilecek ve insanlarımızın arasında derin ayrışmalara sebep olacak uygulamalardan şiddetle kaçınmak zorundayız. En büyük problemimiz birbirimizi anlamamak ve tanımamak. Türkiye’de birbirimizi tanımak gibi bir mecburiyet oluşmuş. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Alevilik yönünden daha da zenginleştirilerek, tatminkar ve doğru bilgiler kullanılarak, yeniden dizayn edilmelidir. Alevi ve sünni çocukları aynı sınıf ortamında beraberce bu dersleri görmelidir.”

DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş