KPSS soruşturmalarının sonucu Başbakana soruldu

10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkan karışıklık ve “kopya” söylentileri nedeniyle iptal edilmiş bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu, Olağanüstü yetkilerle donatılan YÖK Denetleme Kurulu, MİT Müsteşarlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konularda inceleme ve soruşturma başlatmıştır. Bu çalışmalardan hangi sonuçlar çıktığı; Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a soru önergesi verildi


İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Mehmet EKİCİ Yozgat Milletvekili

10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkan karışıklık ve “kopya” söylentileri nedeniyle iptal edilmiş, İptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı 31 Ekim 2010 tarihinde yeniden yapılmıştır.

Bugün elimizdeki teknolojik imkânlara ve kopyaya karıştığını itiraf edenlere rağmen hırsızlığa bulaşmış kopyacılar bulunamamış, yerine küçük çaplı çeteler bulunarak kamuoyunda KPSS hırsızları bulundu imajı yaratılmaya çalışılmıştır?

Buna göre;

1-Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu, Olağanüstü yetkilerle donatılan YÖK Denetleme Kurulu, MİT Müsteşarlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konularda inceleme ve soruşturma başlatmıştır. Bu çalışmalardan hangi sonuçlar çıkmıştır.

Memurlar.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş