Seçim yaklaşınca "sözleşmeliye kadro vaatleri" havalarda uçuşuyor !

  İŞTE BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU 'NUN KADRO VAATLERİ: Bahçeliden kadro sözü: Kadrolu Olmayan Öğretmenlerin Tamamı Kadroya Alınacak
Ankara'da yaklaşık 2 saat boyunca partililere seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim vaatlerini tek tek sıraladı. Konuşması boyunca partililer zaman zaman sessiz kalınca MHP lideri, 'biliyorum sıkıldınız ama tek başına iktidar olmak kolay değil' diye konuştu. Seçim vaatleri içerisinde eğitim camiasına da seslenen BAHÇELİ...

 

Daimi olmayan kadrolarda görev yapan öğretmenler kadroya geçirilecektir.

Eğitime hazırlık ödeneği teşvik edilecektir. 

Emeklilere her yıl bir defa Eylül ayı içerisinde kışa hazırlık yardımı tutarında bir maaş ikramiye verilecektir. Ekonomik büyümenin refah artışı da emekli maaşlarına yansıtılacaktır. 
Tarımsal destekler kademeli olarak GSYH'nin yüzde 1.5 oranına çıkartılacaktır. Besi hayvanlarının desteklenmesi amacıyla yüzde 50 oranındaki destek sağlanacaktır. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla desteklenmeler artacaktır. 
Esnaf ve sanatkarlarımız ve korucularımıza Sosyal Güvenlik Kesintisi Primi kesintisi kaldırılacak. KOBİ'lerin üretimin devamlılığı için vergi oranlarında indirim yapılacaktır. KOSGEB kaynaklarından faizsiz yararlanmaları sağlanacaktır.
Engelli vatandaşlarımız için yapacaklarımız:
Öncelikle işe yerleştirilecekler, engelli aylığı 450 TL'ye çıkartılacaktır. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden her öğrencinin annesine verilen yardım 50 tl arttırılacaktır. Hanımlara dönük beceri kazandırma kursları arttırılacaktır. Koruyucu aile hizmeti özendirilecektir. Yaşları ne olursa olsun, boşanan ya da evlenmeyen kızların sağlık yardımlarından yararlandırılması sağlanacaktır. 
Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecektir. Çağdaş standartlarda barınma hizmeti sağlanacak hiç bir öğrenci barınma sorunu yaşamayacaktır. 
Şehit yakınlarına üniversiteye giriş sınavında kontenjan sağlanacaktır. 
İstihdam üzerindeki Sosyal Güvenlik ve vergi yükü kademeli olarak azaltılacaktır.

VAATLERİMİZİN TOPLAM MALİYETİ 73 MİLYAR 570 MİLYON TL

Özel iletişim vergisiyle abonelerde alınan vergi kademeli olarak kaldırılacaktır. MHP dürüst ve namuslu siyaseti ilke edinmiş bir siyasi anlayışın temsilcisidir. Vaatlerle ümit karaborsacılığı yapan diğer partilerle farkımız budur. Mali kaynaklar her yönüyle hesaplanmış ve karşılığı belirlenmiştir. Sözümüz Milliyetçi Hareket Sözüdür. Programlarımızın kaynağı da ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Toplam maliyeti 73 milyar 570 milyon TL olarak öngörmekteyiz. 9 ana başlıkta toplanmaktadır. 
9 maddelik bir gelir tablomuzla bunları elde edeceğiz. Kayıt dışının kayıt altına alınmasıyla 23 milyar liralık gelir elde edilecektir. 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com
.........................................
KILIÇDAROĞLU'DAN KADRO SÖZÜ:
Kamuda çalışan 4/B'li ve 4/C'lilere Kemal Kılıçdaroğlu söz verdi. CNN Türk TV'de canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu yine sözünü tekrarladı
Kılıçdaroğlu canlı yayında daha önce İşsiz Öğretmenlere söz verdiği gibi bu kezde kamuda çalışan 4/B'li ve 4/C'lilere sö verdi.

İŞTE O SÖZLER
''Buradan kamuda çalışan taşeron işçilerimize  ve sözleşmeli adı altında ikinci sınıf muameleye bırakılan memur arkadaşlarıma sesleniyorum. Halkın iktidarında kamudaki taşeron işçiliği bitireceğiz. Başta sözleşmeli öğretmenler olmak üzere tüm sözleşmelileri kadroya alıp insanca yaşamalarını sağlayacağız.

MEMURUZ.NET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş