Genç öğretmen adayının parlak fikriyle "masatenisi" dikkat eksikliğine çözüm oldu

Akdeniz Üniversitesi’ndeki genç bir öğretmen adayı ilköğretim öğrencilerinin yaşadığı konsantrasyon sorunu ve dikkat eksikliğine çare olmak için parlak bir fikir buldu.
21 yaşındaki Nevra Atıcı, masatenisinin aynı anda göz, kas, zihin koordinasyonlarını sağlamasından ve dikkati arttırmasından yola çıkarak bir proje geliştirdi.
Önce masatenisi sporu yapan ve aynı zamanda eğitim fakültesinde okuyan 10 kişiyi bir araya getirdi. Atıcı ve ekibi 20 çocuğa dört ay boyunca masa tenisi sporunu öğretti. çocukların ders notları yükseldi. Atıcı, valilik izni ile projesini Antalya’daki Yatılı Bölge İlköğretim Okulları’nda (YİBO) uygulamaya başladı. Hayali projenin tüm okullarda uygulanması.
Okul öncesi öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Nevra Atıcı, projesinin ilk adımı olarak önce eğitim fakültesine ilanlar astı. “Profesyonel olarak masatenisi oynayan öğretmen adayları arıyorum” dedi. 10 kişi başvurdu. Sonra gönüllü çalışmalar yaptığı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yolunu tuttu. 4-8. sınıf çocuklarından oluşan 20 öğrenciye ekibiyle masatenisi öğretmeye başladı. 16 hafta boyunca eğitim alan çocukların ailelerinden çok olumlu tepkiler geldi. Çocuklarının ders başarılarının arttığını ve çevreleriyle iletişimlerinin kuvvetlendiğini anlattılar. Atıcı beş ayda alınan mesafeyi ve projeyle ilgili hayallerini şöyle anlattı:
“TEGV’de başarılı sonuçlar aldıktan sonra Antalya’daki Yatılı Bölge İlköğretim Okulları’nda (YİBO) uygulayalım dedik. 26 Aralık’ta Kaş YİBO ile yola çıktık. YİBO’lara hafta sonu iki gün gidiyoruz. Eğitim verip çalışmamızı anlatıyoruz. Bizden sonra okulun beden öğretmeni projeyi devam ettiriyor. Biz sonuçlarını öğrenmek için daha sonra iki kez daha gidiyoruz . Sırada başka bir YİBO var. Hayalimiz projenin tüm okullara yayılması.”
Atıcı, projesiyle Uluslararası Gençlik Vakfı, Sylvan/Laureate Vakfı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülü’nü de aldı.

 RADİKAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş