4/B'li pozisyonlara yerleşenler, 2011 yılı Mayıs veya Kasım KPSS tercih işlemlerine başvurabilir


Hali hazırdaki mevzuata göre, sadece 2010/2 KPSS tercih işlemlerinde, ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, 2011 yılı Mayıs ve Kasım ayı KPSS tercih işlemlerine başvuramayacaktır. Bunun dışında kalan, ve
gerek ÖSYM aracılığıyla (2011/4 ve 2011/5) gerekse de kamu kurumlarının kendi imkanları ile yaptığı 4/B'li personel alımlarına başvuran veya yerleşen adayların, 2011 yılı Mayıs ve Kasım ayı KPSS tercih işlemlerinde yer alacak olan 657'e tabi memur veya 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlara başvurmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.
4/B'Lİ OLARAK YERLEŞENLER, YENİDEN 4/B'Lİ İLANLARA BAŞVURABİLİR Mİ?
Hali hazırdaki mevzuata göre, 4/B'li olarak çalışanlar, yeni açılan ve 4/B'li statüde personel istihdam edileceği belirtilen ilanlara başvurmamalıdır. Zira, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre 4/B'li olarak çalışanların yeniden 4/B'li olarak atanması mümkün değildir.
Ancak 31 Aralık 2010 tarihinde yapılan değişikliğe göre, 3 durum, bu kısıtlamadan istisna tutulmuştur. Bunlar şu şekildedir: a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlar, b) Unvan değişikliği yapacak olanlar, c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan veya niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, nakli yapılamayanlardan sözleşmesini tek taraflı feshedenler...
Bu 3 durum dışında kalan çalışan bir 4/B'linin, kesinlikle yeni bir 4/B'li ilana başvurmaması gerekmektedir. Örnek verecek olursak, lisans mezunu hemşire olarak bir üniversite'ye yerleşen bir aday, başka bir üniversitenin veya Sağlık Bakanlığının 4/B'li hemşire alım ilanına başvurmamalıdır. Ama söz konusu bu aday diyelimli hem lisans hemşirelik hem de Kamu Yönetimi mezunu ise, hemşire olarak çalışan 4/B'linin, örneğin İŞKUR tarafından açılacak ve kamu yönetimi mezunu olma şartı aranan bir 4/B'li büro görevlisi alımına başvurmasına engel bir durum bulunmamaktadır.

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş