Ankara Batıkent Lisesi’nde adayı ağlatan başörtüsü krizi/ Video

Ankara Batıkent Lisesi’nde sınava giren adaylar, başörtüsü engeliyle karşılaştı. Sınıflara giren görevliler başörtülü öğrencilerden başlarını açmaları istendi. Bu talep üzerine çok sayıdaki öğrenci, başını açarak sınava girmek zorunda kaldı.
Bu uygulama ile moralinin çok bozulduğunu ve sınavının kötü geçtiğini dile getiren Vahide Yalçın adlı öğrenci, sınav sonrası gözyaşlarına boğuldu. Yeşim Öz isimli öğrenci ise “İçeri girdikten sonra, öğretmenler sınıfları dolaştılar. Tek tek başımızı açmamız gerektiğini söylediler. Ben de açtım... Karşı gelseydik sorun yaşardık, moralimiz bozulsa da girmek zorunda kaldık.” diye konuştu. Başörtüsünü açmadığını söyleyen Ayşenur Tutucu ise “Ben başımı açmadım. Hakkımda bir tutanak da tutulmadı” dedi.

Üzerine pano düştü sınava giremedi
Manisa’da geçen hafta üzerine reklam panosu düşen Tuğba Bağcı’nın (18) Manisa Devlet Hastanesi’nde YGS’ye girmesi için yapılan müracaata ÖSYM olumsuz yanıt verdi. Hastanın doktoru da sağlık sebeplerinden dolayı okula taşınmasına izin vermediği için Tuğba Bağcı, YGS’ye katılamadı.



Sonuçlar bir ay sonra açıklanacak
Adaylar her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkçe paragraf sorularının uzunluğundan ve sayısal testlerin zorluğundan yakınırken, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS’nin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını, bütün sınav merkezlerinden gelen mesajlara göre herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi. Sınavın ÖSYM tarafından belirlenen bazı salonlarda kamerayla kayıt altına alındığını, başarılı bir şekilde kayıt yapıldığını belirten Demir “Bu uygulamanın çok etkin olduğunu düşünüyoruz. Güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadı’’ dedi. Sınav evrakının illerden ÖSYM merkezine gelmesinin ardından değerlendirme işlemlerine başlanacağını söyleyen Demir, YGS sonuçlarının bir ay içinde açıklanacağını belirtti.


Star Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş