Biri müdür 4 öğretmen, mobbingden yargılanıyor

Öğretmen Fahrinisa İçten’i mobbing uygulayarak ‘mutsuzluk ve hayattan tiksinme’ psikolojisine sokan 5 öğretmen, 12 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.


Edebiyat öğretmeni Fahrinisa İçten’e başka bir okula tayin istemesi için psikolojik baskı yapan biri müdür 4 öğretmenin yargılanmasına başlandı. Bakırköy 4. Ağır Ceza’daki davada sanıklar suçlamaları kabul etmezken, Adli Tıp, İçten’in ‘mutsuz ve hayattan tiksinme’ psikolojisi içinde olduğu ve mobbinge uğradığı yönünde rapor verdi. İstanbul Bakırköy Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde 1.5 yıl edebiyat öğretmenliği yapan Fahrinisa İçten, bezdiri uygulayan okul müdürü Mehmet K. müdür yardımcıları Sebahattin T, Abidin T ve öğretmenler Candan Ş. ve Ayfer K. hakkında dava açtı. ‘Kamu görevlilerine işkence’ suçundan 12 yıla kadar hapisle yargılanan 5 öğretmen hakim karşısına çıktı.

Kıdem indirme ve 4 kez ihtar cezası aldı
Mahkeme, mağdurun ifade verirken yanında Sosyal Hizmet Uzmanı’nın bulunması ve tanıkların dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. İddianameye göre Fahrinisa İçten’le konuşan öğretmenler de soruşturmayla tehdit edildi. Okul müdürü, İçten’e not verirken tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini iddia ederek 1 yıl kıdem indirme ve 4 kez ihtar cezasının yanı sıra okulunun değiştirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu.
  
SEDA ÇAKMAK / İSTANBUL 
 Star Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş