Ders kitabında kadın kahraman dönemi

MEB’in Meclis’e sunduğu kadın raporunda yer alan ders kitaplarındaki değişiklik ile sadece erkek kahramanlar değil, kadın kahraman figürleri de işlenmeye başlandı

• Milli Eğitim Bakanlığı, AB’nin okul kitaplarındaki eleştirilerinin ardından oluşturduğu komisyon kanalıyla ders kitaplarında yeni düzenlemelere gitti. Yapılan düzenlemeler bir rapor halinde Meclis’e sunuldu. Raporda, MEB’in ders kitaplarında yaptığı değişiklikler; kitaplardaki erkek figürlerin arttırılması, ders kitaplarındaki meslek statüsünde cinsiyet ayrımcılığının giderilmesi, matematik problemlerinde fatura veya taksit ödeyenlerin erkek olmaktan çıkarılması, kızların sadece bebekle oynamaktan kurtarılması, kitap ve çizgi kahramanlarda kadın kahramanlara yer verilmeye başlanması olarak sıralandı.

CİNSİYET AYRIMINA SON VERİLDİ
Raporda, çalışmalar şöyle anlatıldı:
• İşlenen tema ve karakterlerde erkeklerin etkin, güçlü, bağımsız, başarılı, yetenekli, zeki, cesaretli, kızların edilgen, korkak, başarısız, duygusal, bağımlı, itaatkar olmamasına dikkat edildi.
• Ders kitaplarındaki mesleklerin statüsü açısından cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılmasına dikkat edilerek, erkeklerin market müdürü, okul müdürü, yargıç, belediye başkanı, vali gibi yönetici, kadınların erkek emrinde çalışan olarak gösterilmesinden vazgeçildi.

NEVİN BİLGİN
Star Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş