Haziran’da, öğretmen ataması olmalı mı?

 2010 KPSS sınavının eğitim testinin iptal olması sonrasında, bir çok tartışma yaşandı. Bu tartışmalardan birisi de, yeni sınavdan dolayı mağdur olan öğretmen adayları hakkında ne yapılacağı idi. Şuan ise Haziran ayında atama yapılması gündemde...
Her ne gerekçe ile olursa olsun, ister siyasi rant, ister başka sebeplerle, Haziran ayında atama yapılacaksa ise yine de alkışlarız bu atamaya imza atanları... MEB, bu adımında cesur ve kararlı davranmalıdır.

Evet olmalı hem de seçimin hemen öncesinde olmalı ki siyasi rant kaçmamalı. Şubat ataması yapılmadı eğitim öğretim aksamasın diye. Bakan haklı diyen de oldu haksız diyen de. Şubat ataması kaçınılmazdı çünkü KPSS skandalı vardı ortada.
KPSS skandalının yarattığı mağduriyetleri gidermek adına yapılmalıydı bu atama.
KPSS’nin iptal edilen sınavında 75 puan alıp o dönemdeki atamada atanabilecek bir öğretmenimiz yeni sınavda da aynı puanı almış olsa bile atanamamakla karşı karşıya kaldı.
KPSS’inin iptal edilen sınavında yaptığı net soru sayısı ile son sınavdaki soru sayısı aynı olduğu halde daha düşük puan alanlar oldu…
Herkes tarafından bilinmektedir ki aynı sorular sorulsa dahi sıralamalarda oynamalar olacaktır. Bu gayet doğaldır.
İşte bu oynamaların yani sıra değişimlerinin yarattığı sonuçlar vardır ortada. Hakkıyla başaran bir kişi ilk sınav iptal olmasa idi bugün 7 aylık öğretmen olacaktı. Bu hakkı elinden alındığı gibi yani kurunun yanında yaşın da yakıldığı yetmezmiş gibi hatada ısrar edildi.
"MEB Şubat atamasını yapmalıdır mağduriyeti gidermelidir" cümlelerine kulak tıkadı. Şimdi Haziran ataması yapılacakmış yapılsın ona da razıyız. Yeter ki mağdur insanların mağduriyetleri giderilsin.
Sayın bakan tek atama yapacağım, eğitim öğretimi aksatmayacağım ısrarını sürdürdü biz her zaman “ işin ehli olmayan bir öğretmenle bir dönem geçirileceğine işin ehli öğretmenlerle bir hafta geçirilsin tercih ederiz” dedik.
Dinletemedik anlatamadık.
Her ne gerekçe ile olursa olsun, ister siyasi rant, ,ister başka sebeplerle bu atama yapılacaksa yine de alkışlarız bu atamaya imza atanları.
Haziran ne güzel ay değil mi yazın tam başladığı, dönem. Ve Haziran okulların kapandığı dönem. Aaa pardon unutmuşuz 12 Haziran’da da seçim var dimi Allah Allah….
Sayın bakan 30bin atama yetmez sizlere güvenip Sözleşmeli olan Sözleşmeli öğretmenliği hükümet olarak icat etmeseydiniz bugün kadrolu öğretmen olarak görev yapacak olan 75bin Sözleşmeli öğretmene verdiğiniz sözleri de yerine getiriniz. Hem de 12 Haziran’dan önce. 30bin atama, 75bin kadro eder 105bin kişi. Aileleriyle beraber yüz binlerce kişi mağdur yani şu anda…

Tüm mağduriyetlerin giderilmesi ümidiyle…

Maksut BALMUK
Eğitim- Yöneticisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş