KPSS mağduru öğretmenlerden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya ziyaret

 "KPSS mağduru" öğretmenler, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti.
Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen "KPSS mağduru" öğretmenler, BBP Genel Merkezi'ndeki ziyaretlerinde, 500'e yakın mektubu Topçu'ya sundu.

Topçu, BBP'nin, "kimsesizlerin kimsesi" olduğunu belirterek, "KPSS mağduru" öğretmenlerinin haklı bir hak arayışında olduğunu, parti olarak her zaman mağdur öğretmenlerin yanında olacaklarını söyledi. "Eğitim her şeyin başı, sağ olacaksın ve eğitimli olacaksın" diyen Topçu, "Eğitimli olmayan, bilim üretmeyen ülkeler, eğitimli ülkeler tarafından hesaba bile alınmıyor" dedi.
Konuk heyet adına konuşan edebiyat öğretmeni Mükremin Doğan, "Bu yılki KPSS sınavlarında oluşan skandallar sonucunda mağdur olduklarını" belirterek, sınavda başarılı olmalarına rağmen atamalarının yapılmadığını bildirdi. Bu işi maddiyat için istemediklerini belirten Doğan, ara dönemde de yapılması gereken atamanın gerçekleştirilmemesinden dolayı açıkta kaldıklarını, atamaların ın yapıldığı takdirde eylül döneminde de olsa göreve başlayabileceklerini söyledi.
Doğan, matematik öğretmeni olan Yalçın Topçu'nun kendilerini öğretmen kimliğiyle anlayabilecek en iyi kişi olduğunu bildikleri belirterek, Topçu'dan "KPSS mağduru" öğretmenlerin durumunu dile getirmesini ve yardımcı olmasını beklediklerini dile getirdi.

"GEÇİCİ KÖY KORUCULARININ MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRILMALI"
Öte yandan, Geçici Köy Korucuları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Yener ve yönetim kurulu üyeleri de BBP lideri Yalçın Topçu'yu genel merkezde ziyaret etti.
Geçici köy korucularının yaşadığı sıkıntılar konusunda bilgi veren Yener, zor şartlar altında görev yapmalarına rağmen, gerek hukuki statüleri gerekse özlük hakları konusunda adalet duygularını rencide edici uygulamaların söz konusu olduğunu savundu.
Topçu, köy korucularının sıkıntılarını yakından takip ettiğini belirterek, "Devlet ateşe sürdüğü korucusuna sahip çıkmalıdır. Terörle mücadele, topyekun verilmesi gereken mücadeledir. Geçici köy koruyucularının mağduriyeti ortadan kaldırılmalı. Bu konuda ilgilileri sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş