MEB: Kontenjan dağıtımı aday isteklerine göre değil ihtiyaca göre belirlenecektir

2011 Haziran Dönemi Kadrolu Öğretmen Ataması
Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak için 2011 Haziran döneminde 30.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacağına ilişkin duyuru metni 15/04/2011 tarihinde
Bakanlığımızın internet sayfalarından ilgililere sunulmuştu.
Ancak, bazı alanlara kontenjan ayrılması, ayrılacak kontenjanın yüksek tutulması ya da il merkezlerindeki bazı eğitim kurumlarına öğretmen ataması yapılması konusunda öğretmen adaylarından çok sayıda dilekçe ve e-posta alınmaktadır.
Bakanlıkça atama yapılacak 30.000 kadro, illerin doluluk oranları ile mevcut öğretmenlerin özür ve isteğe bağlı yer değiştirme hareketleri de dikkate alınarak yapılan ihtiyaç analizi sonucunda 81 il’e dağıtılmıştır.
İl millî eğitim müdürlüklerince; illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde, illerinin genel öğretmen durumunu, mevcut öğretmenlerin il içi ve iller arası hareket yönünü ve alan bazında ihtiyacını dikkate alarak, atama yapılmasını istedikleri alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumlarını belirlemekte ve Bakanlığa bildirilmektedir. Bakanlık ise, 30.000 kadroya göre 81 ilden alınan alan bazındaki toplam sayılara göre atama yapılacak alanları ve taban puanlarını belirlemekte, ülke genelinde duyuru yapmakta ve buna göre iller ve alanlar bazında atama yapılacak eğitim kurumlarını başvuru ekranlarına yansıtarak öğretmen adaylarının hizmetine sunmaktadır.
Bu nedenle, öğretmen adaylarının konu hakkında bilgi edinmesi, gereksiz yere Bakanlığa dilekçe ya da e-posta göndermemesi, cevap alabilmek için beklenti içine girmemesi açısından bu bilgilendirmenin yapılmasına gerek duyulmuştur.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Personel Genel Müdürlüğü

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş